Trabzon Şehir Müzesi, 24 Şubat'ta Açılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Müze, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde hizmete açılacak.'

Trabzon Şehir Müzesi'nin, Trabzon'un kurtuluş yıl dönümü olan 24 Şubat'ta açılacağı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, eski Merkez Bankası binasında yapılan düzenlemeyle oluşturulan Trabzon Şehir Müzesi'nin tamamlandığını ifade etti.

Müzenin, Trabzonun düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 24 Şubat'ta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılacağı törenle ziyarete açılacağını bildiren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

'Bu önemli yatırımın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen, başta buranın bağış olarak iç dizaynının yapılması ve düzenlenmesinde gayretini her zaman özenle andığımız Oltan Vakfına, sanatçılarımıza, mesai arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese bu tarihi şehrin halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Emeklerine yüreklerine sağlık, iyi ki varlar. Şehrimize kazandırdığımız bu eser gönlümüzde ayrıca çok büyük bir yer etmiştir.'

Gümrükçüoğlu, 24 saat yaşayacak olan müzenin, Trabzon'un tarihine, kültürüne, kadim geçmişine yakışacak nitelikte olduğunu ifade ederek, müzenin, şehir müzeleri içerisinde Türkiye'de çok farklı bir yere sahip olacağını belirtti.
Kaynak: AA