Tandır Ekmeğine İlgi Artıyor

Muş'ta, asırlardır yapıla gelen tandır ekmeği, bir çok girişimcinin geçim kaynağı oldu.

Kent merkezinde kurulan tandır evlerinde yaptıkları ekmekleri satarak geçinen esnaflar, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi kentlerde yaşayan vatandaşlara da tandır ekmeğini özel paketler halinde gönderiyor.

Tandır evi işletmecisi Hüseyin Arma, son zamanlarda tandır ekmeğine ilginin arttığını vurgulayarak, bazı zamanlarda siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını söyledi.

İş yerinde 4 kadının çalıştığını, günde yaklaşık 900 ekmek ürettiklerini anlatan Arma, 'Havaların soğuk olduğu dönemlerde köylerde bile kadınlar tandır ekmeğini gelip bizden alıyorlar. Bunun yanı sıra büyük şehirlerde yaşayan Muşlulardan da sipariş alıyoruz ve otobüslerle gönderiyoruz. Hatta yurt dışına buradan tandır ekmeği gönderiyoruz. Tandır ekmeği diğer ekmeklerden daha sağlıklı. Katkı maddesi eklemiyoruz. Kepekli undan yapıyoruz. Tandır ekmeğinin fırın ekmeğine nazaran daha farklı tadı var. Vatandaşlar ekmeği sıcak iken çok fazla tüketiyor.' diye konuştu.

Kentteki vatandaşlar da tandır ekmeğini severek tükettiklerini belirterek, asırlardır bu geleneğin devam etmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA