Şereflikoçhisar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Çetin Açıklaması

'Ticari kazancı basit usulde tespit edilen mükelleflerin beyan ettikleri ticari kazançlarına da herhangi bir süre ile sınırlı olmaksızın 8 bin liralık indirim uygulanacak'.

Şereflikoçhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin, 'Ticari kazancı basit usulde tespit edilen mükelleflerin beyan ettikleri ticari kazançlarına da herhangi bir süre ile sınırlı olmaksızın 8 bin liralık indirim uygulanacak.' dedi

Çetin, yaptığı açıklamada, Hükümet tarafından alınan kararla basit usulde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlardan 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle 8 bin lira vergi indiriminin uygulanacağını söyledi.

Genelge ile birlikte 29 yaşını doldurmamış esnaf ve sanatkarların üç vergi dönemi boyunca 75 bin liraya kadar olan kısmını gelir vergisinden düşebileceğini aktaran Çetin, 'Ticari kazancı basit usulde tespit edilen mükelleflerin beyan ettikleri ticari kazançlarına da herhangi bir süre ile sınırlı olmaksızın 8 bin liralık indirim uygulanacak. İndirim, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elde edilecek gelirler için geçerli olacak. Beyana tabi diğer gelir unsurlarının bulunması halinde bu gelirlere indirim uygulanmayacak.' dedi.

Çetin, kanun hükmüyle ayrıca ticari, zirai ve mesleki faaliyeti nedeniyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan ve mükellefiyet başlangıcı tarihi itibariyle 29 yaşını doldurmamış esnafların üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri kazancın 75 bin liraya kadar olan kısmı belirli şartlara bağlı olarak gelir vergisinde müstesna tutulacağını kaydetti.
Kaynak: AA