'Şehir Hastaneleri Vizyon Projelerden'

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Kavuncu: 'Şehir hastaneleri, uluslararası standartlarda, çağdaş mekanlarda, insan odaklı hastane anlayışı ile işletilmesi planlanmış, Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile hükümetimizin önde gelen projelerindendir'.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, 'Şehir Hastaneleri, uluslararası standartlarda, çağdaş mekanlarda, insan odaklı hastane anlayışı ile işletilmesi planlanmış, Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile hükümetimizin önde gelen projelerindendir.' dedi.

Kavuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk şehir hastanesinin İçel'de hizmet vermeye başladığını, bu hastanelerde otel konforunda sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Aynı standartlarda Kütahya'da da iki şehir hastanesinin inşa edileceğini belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

'Ülkemizde projesi kabul edilen 29 şehir hastanesinden biri olan Kütahya Şehir Hastanesi projesi, Bahçelievler Mahallesi'ndeki jandarma taburundan kalan araziye yapılacak. Hastanenin toplam kapalı alanı 134 bin metrekare olacak. Akıllı bina ve dijital hastane teknolojiyle donatılmış bir bina olacak. Hastanede, toplam 20 ameliyathane, 2 anjiyo ünitesi, 61 yoğun bakım yatağı ve 5 de yanık yatağı bulunacak. Hastanede tıbbi hizmetler dışında güvenlik, temizlik, yemek, sekretarya gibi hizmetler yüklenici firma tarafından 25 yıl gerçekleştirilecek. Bu hizmetlerin karşılığında devlet firmaya 25 yıl aylık kira ödeyecek. Bu sürenin sonunda hastane, devlete bedelsiz olarak teslim edilecek.'

Kavuncu, şehir hastanelerinin vizyon projelerden olduğunu dile getirerek, 'Şehir hastaneleri, uluslararası standartlarda, çağdaş mekanlarda, insan odaklı hastane anlayışı ile işletilmesi planlanmış, Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile hükümetimizin önde gelen projelerindendir. Bu hastanelerde yüksek donanımlı tanı ve tedavi birimleri ve otel konforunda hasta odaları halkımızın hizmetinde olacak.' ifadelerini kullandı.

Kütahya Şehir Hastanesi ihalesinin sonuçlandığını ve yüklenici firmanın belirlendiğini aktaran Kavuncu, kentin şehir hastaneleri projeleri içinde yer almasının gurur vemutluluk kaynağı olduğunu vurguladı.

Kavuncu, Kütahya'nın Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden olan Yoncalı'ya da Şehir Rehabilitasyon Hastanesi yapılacağını belirterek, 'Yoncalı'da kaplıca ve havuzları ile bir termal otel konforunda yapılacak. Bu hastanemiz de gelişmiş teknoloji ve kapsamlı tedavileriyle ülkemizde alanında özelliklibir sağlık tesisi olacak.' dedi.

Kütahya'ya yapılacak şehir hastanelerinin inşasına yakın zamanda başlanacağını bildiren Kavuncu, 2019 yılının başında hizmete girmesi beklenen hastanelerin sabit yatırım gider toplamının ise 538 milyon 300 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA