SATSO'dan İş Adamlarına İstihdam Çağrısı

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: 'İş dünyamıza sesleniyoruz. İşsiz bir kardeşimize istihdam sağlayalım. Program sonunda istihdam sürerse, İŞKUR SGK işveren payını da ödeyecek. Yani İŞKUR istihdam yükünü azaltıyor. Biz SATSO olarak İŞKUR ile üzerimize düşen tüm desteği vereceğiz'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine ilişkin, 'İş dünyamıza sesleniyoruz. İşsiz bir kardeşimize istihdam sağlayalım. Program sonunda istihdam sürerse, İŞKUR SGK işveren payını da ödeyecek. Yani İŞKUR istihdam yükünü azaltıyor' dedi.

Kösemusul, yazılı açıklamasında, Sakarya'nın üretim ve ihracatta çok önemli rakamlara ulaştığını ve büyük başarılara imza attığını belirterek, 'Verilen teşvik ve desteklerle istihdamda da farkımızı göstereceğimize inanıyorum. Her üyemiz sorumluluk almalı, ilave en az bir kişiyi hemen istihdam etmelidir. İşsizlikte rakamları hızla aşağıya çekmek zorundayız.' ifadesini kullandı.

Sakarya olarak istihdam seferberliğine en önemli katkıyı yapacaklarını vurgulayan Kösemusul, ihracatta çok önemli başarılara imza atan ve hedefleri olan bir kentin, yeni yatırım alanları ve üretim artışıyla istihdamda da önemli bir geleceğinin bulunduğunu kaydetti.

Üretim ve iç tüketim ile istihdamın da artacağını belirten Kösemusul, şöyle devam etti:

'Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım istihdam ile ilgili müjdeler verdi. Beyaz eşya, mobilya ve konut sektöründe vergi oranları düştü. Ocak-Şubat 2017 aylarında ödenmesi gereken SGK primleri faizsiz olarak Ekim-Kasım-Aralık 2017’ye ötelendi. Orta ve yüksek teknolojili sektörlerde yeni istihdam sağlayacak işverenlere bir yıl boyunca asgari ücretin yarısı, ikinci yılda ise yüzde 25'i kadar destek veriliyor. Başta İşbaşı Eğitim Programı olmak üzere İŞKUR programları ile 500 bin kişi özel sektörde istihdam edilecek. 1,5 milyona kadar olan bütün çalışanların sigorta primi ve vergileri Çalışma ve Maliye Bakanlıklarınca karşılanacak. Üyelerimizin işe alacağı kişinin maaşını İŞKUR, işbaşı eğitim programı kapsamında ödüyor ve sigortasını yapıyor. Üyemize maliyeti yok. Biz de iş dünyamıza sesleniyoruz. İşsiz bir kardeşimize istihdam sağlayalım. Program sonunda istihdam sürerse, İŞKUR SGK işveren payını da ödeyecek. Yani İŞKUR istihdam yükünü azaltıyor. Biz SATSO olarak İŞKUR ile üzerimize düşen tüm desteği vereceğiz.'

Son ihracat rakamlarındaki rekor yükselişin kendilerini memnun ettiğini aktaran Kösemusul, 'Cumhurbaşkanımızın Ekonomi Şurası'nda bizler için başlattığı istihdam seferberliğinde Sakarya olarak farkımızı göstereceğimize inanıyorum. Hedeflerimiz var. Sakarya olarak 2023 yılında Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden olacağız. Her üyemiz sorumluluk almalı, ilave en az bir kişiyi hemen istihdam etmelidir. İşsizlikte rakamları hızla aşağıya çekmek zorundayız. Kaliteli eğitim, katma değerli güçlü üretim, nitelikli istihdam ve alternatif pazarlarla kuvvetlenen her sektörde daha yüksek ihracat için çalışıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA