Sağlıkta Kalite Standartları Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor

Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) Sağlıkta Kalite Standartları Versiyon 5 ile ilgili bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Sağlıkta Kalite Standartları Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor


ADÜ Hastanesi Ek Bina Seminer Salonu’nda Hastane Müdür Yardımcısı ve Kalite Direktörü Arzu Karakaş Demir’in sunumuyla gerçekleşen toplantıya kalite birim sorumluları katıldı.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu bölgedeki toplumun sağlık düzeyinin gelişmesi ve korunması için sağlık hizmeti ihtiyacına çağdaş yaklaşım ile üst düzeyde cevap veren, hasta ve çalışanların memnuniyetinin sürekli arttığı, tanı ve tedavide çağdaş teknoloji ve yöntemleri uygulayan, evrensel ölçülerle sağlık hizmeti üreten, çalışanların motivasyonunu sürekli korumayı amaçlayan ve yeni bilgilere ulaşmalarını destekleyen, dış rekabet yapabilecek örnek bir kuruluş olmak vizyonuyla çalışmalarını yürüttüğünü belirten Müdür Yardımcısı Arzu Karakaş Demir, bulunduğu bölgede toplumun ruh ve beden sağlığının korunmasını, 3. basamak sağlık kuruluşu olarak üst düzeyde tanı, tedavi, hizmetin çağdaş bilgi ve teknoloji kullanarak sunulmasını sağlayarak, hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyeti odaklı uluslararası kalite standartlarında hizmet anlayışı ile bölgenin fark yaratan sağlık merkezi misyonuyla hareket ettiklerini ifade etti.



Hastane kalite politikasının kalite odaklı, hasta ve çalışan memnuniyetini en iyi seviyeye getirmeye odaklanan, çalışmalarında adil, güvenilir, liyakate önem veren, planlama yaparak ölçerek yönetmeyi hedef alan, bölgenin tercih edilen üniversite hastanesi olmak olduğuna vurgu yapan Arzu Karakaş Demir, “Türkiye’de sağlıkta kalite çalışmalarının temelleri, 2003 yılında ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ kapsamında başlatılan çalışmalara dayanıyor. Sağlıkta kalite sisteminin ana unsurları olan faaliyetler gerçekleştirilirken, Dünya Sağlık Örgütü hedefleri, uluslararası gelişmeler, ülke sağlık sistemi yapısı ihtiyaç ve öncelikleri esas alınıyor” dedi.



Sağlıkta Kalite Standartları Versiyon 5 hakkında ayrıntılı bilgiler veren Arzu Karakaş Demir, Sağlıkta Kalite Standartlarına göre ADÜ Hastanesi’nde bulunan komiteler ve ekipler, hastanenin ihtiyaçları doğrultusunda kurulan ve kalite birimi ile dolaylı çalışan komiteler, SKS-Hastane Standart Puan Tablosu, 2016 Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri kapsamında değerlendirilecek bölüm ve standartlar ve klinik ve yoğun bakım ziyaretlerinde tespit edilen genel sorunlar, başlıklarında katılımcıları bilgilendirdi.

Arzu Karakaş Demir, kalitenin bir ekip çalışması olduğuna vurguda bulunarak 2017 yılı kalite çalışmalarında, kalite sorumlularının desteğini beklediğini belirtti.

Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Kaynak: İHA