Özbekistan'dan Kazakistan Başbakan Birinci Yardımcısına Dostluk Nişanı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Kazakistan Başbakan Birinci Yardımcısı Askar Mamin'i ülkenin en yüksek nişanlarından 'Dostluk Nişanı' ile onurlandırdı.

Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, Kazakistan Başbakan Birincisi Yardımcısı Mamin'e Dostluk Nişanı verilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Kararnamede, Mamin'in, ülkesi ile Özbekistan arasındaki karşılıklı menfaatlere dayalı çok yönlü iş birliğinin geliştirilmesindeki büyük hizmetleri, iki ülke arasındaki demir yolu taşımacılığı alanındaki iş birliğinin derinleştirilmesine yaptığı katkılar ile bölgesel öneme sahip büyük projelerin hayata geçirilmesi ve Orta Asya'daki uluslararası ulaşım koridorlarının oluşturulmasında aktif olarak rol alması nedeniyle söz konusu nişana layık görüldüğü bildirildi.

Geçen eylül ayında, ülkeye resmi ziyarette bulunan Mamin, o dönem Cumhurbaşkanı Vekili olan Şavkat Mirziyoyev ve diğer Özbek yetkililerle bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulunmuştu.

Kaynak: AA