Ordu Ticaret Borsası'nın Büyük Başarısı

Ordu Ticaret Borsası Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan ‘Examination of Traditionaland Modern Applications in HazelnutProduction’ (Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi) başlıklı proje, AB tarafından kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandı.

Ordu Ticaret Borsası'nın Büyük Başarısı
Ordu Ticaret Borsası’nın Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve fındıkta geleneksel üretim teknikleri ile modern üretim yöntemlerinin ele alındığı proje 2016 yılı Erasmus kapsamında 287 projenin içinden ‘İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar’ faaliyeti kapsamında kabul edilen 11 proje içerisine alındı.

İtalya, İspanya ve Türkiye arasında bir stratejik ortaklık kurularak Türkiye’den Ordu Ticaret Borsası, Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi ve Altınordu Ziraat Odası, İtalya’dan TUSCİA Üniversitesi, İspanya’dan IRTA Araştırma Enstitüsü’nün paydaş kurumlar olduğu proje kapsamında örnek bir fındık bahçesi oluşturulacak.

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, hazırlanan bu projede kalite ve verimi artırmak amacıyla çiftçilerin mesleki kapasitelerinin uluslararası boyutta yeni teknolojilerin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı ile geliştirilmesine odaklanıldığını belirtti.

Kahraman, “Proje ile birlikte, Türkiye, İtalya ve İspanya arasında stratejik bir işbirliği oluşturularak yapılan çalışmalar uluslararası boyuta taşınacak ve iyi uygulamaların, teknoloji ve etkili tarımsal üretim mekanizmalarının çiftçilere indirgenerek paylaşımı sağlanacaktır. Proje sonunda akademisyenlerin desteği ile sektöre yenilikçi yaklaşımlar içeren ve sektörü bir bütün olarak değerlendiren 4 dilde tercüme edilen bir kitap ve beş dönüm arazi üzerine tesis edilen örnek bir bahçe oluşturulacaktır” dedi.

Kaynak: İHA