Minik Yüreklerin Moral Mektuplarına El-Bab'tan 'Teşekkür'

İzmir'de ilkokul öğrencileri tarafından Suriye'nin ElBab bölgesinde Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan askerlere moral ve destek amacıyla yazılan mektuplara askerlerden cevap geldi ElBab'ta görevli askerin mektubundan: 'Bize çok moral verdiniz, çok mutlu ettiniz. İnşallah ülkemiz daha güvenli, daha mutlu, daha güzel günlere kavuşacaktır. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz'

MERİÇ ÜRER - İzmir'de ilkokul öğrencilerinin Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan askerlere moral ve destek vermek amacıyla yazdıkları mektuplara Mehmetçik'ten yanıt geldi.

Minik yüreklerin gönülden yazdığı mektuplar ile moral bulan Mehmetçik'in kaleme aldığı cevap mektuplarında birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gaziemir ilçesindeki Hava Teknik Okullar Komutanlığı personeli ve ailelerince Suriye'nin El-Bab bölgesinde Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan askerin yalnız olmadığını hatırlatmak adına düzenlenen 'Kahramanlarla Dayanışma Faaliyeti'ne Osmangazi İlkokulundaki öğretmen ve öğrenciler de destek verdi.

Geçen ay düzenlenen etkinlik kapsamında, Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan askerler için bin 700 kişiye yetecek çeşitli malzemeler toplandı, öğrenciler yazdıkları mektup, şiir ve çizdikleri resimler ile Mehmetçik'e destek verdi.

Okulda görevli sınıf öğretmeni Gerçek Güvercin'in önderliğinde minik öğrencilerin 'büyük kalpleriyle' yazdığı mektuplar ve toplanan malzemeler Gaziantep Havalimanı'na oradan da vatanını korumak için mücadele eden El-Bab'daki Mehmetçik'e ulaştırıldı.

- 'Ülkemiz daha güzel günlere kavuşacaktır'

İzmir'den gelen destek karşısında çok duygulanan ve teşekkür etmek isteyen Suriye'deki Türk askerleri de minik öğrencilere cevap yazdı.

Gaziemir Hava Teknik Okullar Komutanlığı aracılığıyla okula iletilen bir mektupta, 'El Bab'tan selamlar, sevgiler. Çok teşekkür ediyoruz. Bize çok moral verdiniz, çok mutlu ettiniz. İnşallah ülkemiz daha güvenli, daha mutlu, daha güzel günlere kavuşacaktır. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz.' ifadeleri yer aldı.

Mehmetçik'in gönderdiği bir başka mektupta ise öğrencilerin gönderdikleri mektup, resim ve şiirlerle kendilerine verdiği moralin her türlü takdirin üzerinde olduğu vurgulanarak, 'En içten ve en temiz duygularla yazdığınız mektuplar ve yaptığınız resimler milletimizin Türk Silahlı Kuvvetlerine olan sevgi, saygı ve güveninin anlamlı bir yansıması olmuştur. Bu duygularla ortaya koyduğunuz emekleriniz, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesidir.' denildi.

Askerlerin öğrencilerden gelen gıda, giyecek, resimleri teslim alırken ve mektupları okurken çekilen fotoğrafları da öğrenciler ile paylaşıldı.

Mehmetçik'ten gelen mektuplarla çok mutlu olan ilkokul öğrencileri, askerlere bu onurlu görevlerinde destek olmak için etkinliği tekrarlamaya karar verdi.

- 'Kötü şeyleri unutsunlar diye yaptım'

Sınıf öğretmeni Gerçek Güvercin, Suriye'deki askerlerin en çok moral ve desteğe ihtiyacı olduğunu, minik kalplerden çıkan sıcacık sevgi dolu sözcüklerin Mehmetçik'in yüreğini ısıtacağını düşündüklerini ve böyle bir etkinlik yaptıklarını anlattı.

Öğrencilerinin hislerini, duygu ve düşüncelerini yazdığını, çizdiğini dile getiren Güvercin, 'Gönlünüzden neler geçiyorsa, oradaki abilerinizi nasıl mutlu edeceğinize inanıyorsanız o şekilde yazın' dedim. Onlar da duygu ve düşüncelerini kağıda döktüler. Bir insanı zaten mutlu eden birlik ve beraberliktir, bizler de orada bizim için savaşan, bizim için hayatını tehlikeye atan askerlerimiz için elimizden ne geliyorsa bir damlacık da olsa yapmaya çalıştık.' dedi.

İlkokul 3. sınıf öğrencilerinden Selin Aktun, Türkiye'nin güvenliği için görev yapan askerlerin kendilerini iyi hissetmesi amacıyla resim yaptığını belirterek Mehmetçik'e ithafen 'Siz bizi korudunuz, kahramanlarımız sizsiniz. Bu resmi kötü şeyleri unutsunlar diye yaptım.' diye konuştu.

- 'Kendimi güvende hissettim'

Öğrencilerden Esat Sefa Güngör, askerlerden gelen yanıtla çok mutlu olduğunu dile getirerek ikinci bir mektup yazmaya karar verdiğini, Suriye'deki Türk askerleri için her gün dua ettiğini söyledi.

Ömer Faruk Çelik ise askerlere şiir yazdığını vurgulayarak, 'Bizi önemsemişler ve okumuşlar, kesin mutlu olmuşlardır, bu da beni çok mutlu etti. Öncelikle onları çok seviyorum. Ben onların kazanacağını ve pes etmeyeceklerini biliyorum. Onlar oldukça vatan bizim elimizde.' ifadelerini kullandı.

Yusuf Kadir Akbay da mektubunda teröristlerin galip gelemeyeceğini ve vatanın bölünmeyeceğini yazdığını belirterek, 'Onlar olmazsa bu vatanda yaşayamazdık, onlar bu vatanı koruyor. Mektuplarımıza cevap gelince kendimi çok mutlu ve güvende hissettim. Sizi çok seviyorum, bu görevi başaracağınıza inanıyorum.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA