Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısında, köy garajının kira karşılığı Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetlerine (MOTAŞ) verilmesi kabul edildi.

Malatya Büyükiehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda şubat ayı Meclis toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, gündemdeki maddelerin bir kısmı görüşülerek karara bağlanırken, bir kısmı ertelendi, bir kısmı da görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.

Gündem maddeleri arasında bulunan yeni ilçe ve köy garajının 2030 yılına kadar belirlenen kira karşılığında MOTAŞ devrine karar verildi.

Battalgazi ilçesi Hacıyusuflar Mahallesinde bulunan parselin, elektrik borcuyla, Hacıyusuflar Sulama Kooperatifine devrinin komisyon raporu doğrultusunda kabul edildiği toplantıda, ayrıca serbest geçiş kartlarından, postacılarla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen geçici görevlilerin yararlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, Arapgir ilçesindeki Namık Gedik Caddesi'ndeki koruma alanında yer alan sokakların sağlıklaştırılması ve tarihi Mir Liva Camisi çevre düzenlemesinin Büyükşehir Belediyesince yapılması da karara bağlandı.

Kaynak: AA