Konya Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ataş Açıklaması

'Pek çok kadın hastamızın mahremiyet duyguları nedeniyle genel cerrahi polikliniği açtık ve bu poliklinikte görev yapan kadın genel cerrahımız var'.

Konya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Erkan Ataş, açtıkları genel cerrahi polikliniğinde kadın genel cerrahın görev yaptığını bildirdi.

Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlarda hastanelerinin yalnızca gebe ve çocuklara hizmet verdiği algısının olduğunu belirtti.

Hastanede her türlü kadın hastalıklarının tedavisinin yapıldığını dile getiren Ataş, 'Hemoroid, anal fissür (makat çatlağı), kıl dönmesi, gibi birçok hastalığı bulunan pek çok kadın hastamızın mahremiyet duyguları nedeniyle hastalıklarını doktorlarıyla zamanında paylaşmadıkları ve çoğu zaman tedavide bu sebeple geç kalındığı bilinmektedir. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla genel cerrahi polikliniği açtık ve bu poliklinikte görev yapan kadın genel cerrahımız var.' diye konuştu.

Ataş, hastanede kadın doğum ve çocuk hastalıkları polikliniğinin yanı sıra, çocuk psikiyatri, alerji immünoloji, çocuk kardiyoloji ve çocuk nefrolojisi, dahiliye ve üroloji polikliniklerinin de hizmete açıldığını duyurdu.
Kaynak: AA