KOMEK, Beyşehir'de İki Yılda 2 Bin 500 Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (KOMEK) Beyşehir Kurs Merkezi’nin hizmet vermeye başladığı iki yıllık süreçte açtığı farklı branşlardaki kurslarla 2 bin 500 kişiyi meslek sahibi yaptığını söyledi.

KOMEK, Beyşehir'de İki Yılda 2 Bin 500 Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı
Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, KOMEK yeni yılla birlikte açılacak kurslarla 25 farklı branşta mesleki eğitim verileceğini söyledi.

KOMEK’ten yeni dönemde istifade etmek isteyenlerin kayıt başvurusu için elini çabuk tutmasını isteyen Özaltun, 1 Şubat’ta başlayan kayıtların 12 Şubat’a kadar süreceğini belirterek, “Kayıtlar, ilçemizde KOMEK’in Beyşehir Kurs Merkezi’ne yapılabilecek. Yeni dönemde, Beyşehirli kursiyerlerimiz birçok branşta mesleki eğitim alabilecek. Bunlar; 4-6 yaş çocuk eğitimi ve etkinlikleri, ahşap boyama, Arapça A1, bağlama, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar kullanımı, diksiyon, fotoğraf çekimi, girişimcilik, gitar, hasta kabul işlemleri, hızlı klavye kullanımı, iğne oyası, işaret dili, işaret dili öğretici ve tercüman eğitimi, kadın temel etek dikimi, kırkyama, Kur’an-ı Kerim Elifba Okuma (erkek/bayan), Kur’an-ı Kerim Tecvidli Okuma (erkek/bayan), kurdela nakışı, mefruşat, mis sabun üretimi, ofis programları, şiş örgü ve takı tasarım branşlarıdır. 25 farklı kategorideki bu kurslar her zaman olduğu gibi yine kursiyerlerimize ücretsiz olarak verilecek. İlçemize KOMEK kurs merkezini kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey ile Kurs Merkezi Müdürümüz Semra Acır Hanımefendiye ilçemizdeki yürütülen faaliyetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



“En fazla ilgi hasta kabul işlemleri kursuna”

Beyşehir’de açılan bu kurslardan iki yıllık süreçte 2 bin 500 toplam kursiyerin sertifika alarak meslek sahibi olduğunu da vurgulayan Başkan Özaltun, “KOMEK Beyşehir Kurs Merkezi 2015’te 500, 2016’da ise 2 bin kişiyi verdiği kurslarda meslek sahibi yaptı. Bu kurslar içerisinde en fazla ilgiyi 2015’te 109 kursiyer sayısıyla İngilizce branşı görürken, 2016’da ise toplam 280 kursiyer sayısıyla hasta kabul işlemleri branşının gördüğünü belirledik. Bu arada, Konya il genelinde açılan KOMEK kurslarının da Beyşehir’e birçok farklı yönden katkı sunduğuna tanıklık ettik. Konya il merkezi ve ilçelerinde açılan kurslar kapsamında gerçekleştirilen kültür gezilerine katılan kursiyerler de, geldikleri ilçemizi daha yakından görme ve tanıma imkanı buldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA