Kocaeli'deki Taksici Cinayeti Davası

İzmit ilçesinde tartıştıkları taksiciyi bıçaklayarak öldürdükleri öne sürülen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde aracına bindikleri taksiciyi bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Oğuz ve kuzeni Yıldıray Seyhun ile taraf avukatları ve maktul Ali Özkaraman'ın yakınları katıldı.

Duruşmada söz verilen Yıldıray Seyhun, olay tarihinde kuzeni Oğuz Seyhun'un evinde fazla miktarda alkol aldıklarını belirterek, sonra dışarıda taksi beklemeye başladıklarını söyledi.

Bu esnada büfeden alkol aldıklarını anlatan Seyhun, şunları dile getirdi:

'Bu arada, maktul büfenin bulunduğu yere taksiyle gelerek yolcularını indirdi. Onu görünce önceden de tanıdığımız için taksiye binerek bizi aşağı kadar indirmesini istedik ancak maktul sert bir şekilde araçtan inmemizi istedi. Nedenini sorduk, bu kez küfür etmeye başladı. Benim yüzüme vurdu. Ben şoförün yan tarafındaki koltukta oturuyordum. Oğuz, arka ortada oturuyordu. Maktul bir kez daha bana vurdu, Oğuz müdahale ederek, 'Çocuğa neden vuruyorsun?' deyince maktul ona da vurdu. Sonra bir bıçak çıkararak dönüp arkaya doğru salladı.

Oğuz ayağını kaldırınca bıçak kalçasına isabet etti. Sonrasını aldığım alkol ve uyuşturucu hapın etkisiyle hatırlamıyorum, pişmanım.'

Sanık Oğuz Seyhun da tahliyesini isteyerek, 'Maktul bıçağı çıkarınca elinden düşürmek için sağ ayağımı kaldırıp hamle yapmak istedim. O sırada beni kalçamdan bıçakladı. Maktulü dışarı çıkardığımda baygın olduğunun farkında değildim, canımın acısıyla kendisine birkaç tekme attım. Öldürme kastım yoktu.' ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı Şeyma Şirin Gül de müvekkilinin maktule yönelik ölüm sonucunu doğuracak eylemi olmadığını öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Sanık Yıldıray Seyhun'un avukatı Pınar Çiğdem de müvekkilinin, samimi olarak beyanda bulunduğunu belirterek, 'Delileri karartma şüphesi yoktur, takdiri mahkemeye ait olmak üzere tahliyesini talep ediyoruz.' dedi.

Maktul yakınlarının avukatı Avukat Nükhet Aslı Elevli ise sanıkların savunmasını kabul etmediklerini kaydederek, 'Arkada oturan Oğuz'un maktul tarafından sağ kalçasından bıçaklanması, hayatın olağan akışına aykırıdır. Maktule hamle yaparken, sağ önde oturan Yıldıray tarafından sallanan bıçağın kendisine isabet etmiş olma ihtimali yüksektir. En ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmit'te 7 Ekim 2016'da 41 T 0445 plakalı taksinin şoförü Ali Özkaraman'la araca binen Oğuz ve Yıldıray Seyhun arasında tartışma çıkmış, taksi şoförü bıçakla yaralanmıştı. Oğuz Seyhun'un da yaralandığı olayda hastaneye kaldırılan Özkaraman, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Kaynak: AA