Kırşehirli Sanatı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek İçin Marş Yazıp Seslendirdi

Kırşehir’de, Erzurumlu Dadaş lakaplı İdris Altuner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek sunmak için marş yazıp seslendirdiğini söyledi.

Kırşehirli Sanatı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek İçin Marş Yazıp Seslendirdi
Merhum Bozlak sanatçısı Neşet Ertaş’ında eserlerini seslendiren Altuner, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından başlayan referandum sürecinde Recep Tayyip Erdoğan’a kendisinin yazdığı ve okuduğu marş ile destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait resimlerle oluşturduğu ve video haline getirdiği fotoğraflar üzerine seslendirme yapan Altuner, “Birlik ve beraberlik adına çıkılan bu yolda bu milletin refahı için gece gündüz demeden çalışan insana referandum sürecinde bir katkı amaçlı yaptım.”dedi.

Türk Halk Müziği Sanatçısı aşçı İdris Altuner’e ait olan marşın sözleri ise şöyle:

“Recep Tayyip bir davanın neferi, Anasından Er Doğanlar böyledir. Zaferle bitiyor her bir seferi. Bu hususta pir doğanlar böyledir. Göğsü iman dolu sözleri sahip çünkü örnek almış ceddi Fatih’i her asır doğurmaz böyle bir dahi beş yüz yılda bir doğanlar böyledir. Memlekette yeni bir çağ açıyor. Yarasalar onu görüp kaçıyor. Meşalesi gür bir ışık saçıyor. Nurun ala nur doğanlar böyledir. Tüm dünyanın gözü sendedir sende Başkanlık yakışır sana bu yönde bu iman bu ikrar var iken tende bu alemde sır doğanlar böyledir. Serin gölgesiyle bir ulu çınar hak yolunu söyler hep hakkı anar. Mazlumu metheder zalimi kınar. Bir millete kâr doğanlar böyledir. Türkiye’m fark etti onda ki farkı huyu suyu güzel tertemiz arkı mazlumlara ümit zalime korku fukaraya yâr doğanlar böyledir.”

Erzurumlu, Kırşehir’de belediye bünyesinde aşçılık yapan Altuner, merhum bozlak sanatçısı Ertaş’ın gösterdiği tevazuyu sanat yaşamında kendisine örmek alıyor.
Kaynak: İHA