Havalimanında Kan Bağışı Kampanyası

Pilotlar Vakfı (PİLVAK) ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası Atatürk Havalimanında başladı. Kampanyaya Atatürk Havalimanı çalışanları büyük ilgi gösterdi.

Havalimanında Kan Bağışı Kampanyası
Pilotlar Vakfı ve Kızılay işbirliğiyle “Hayatınız Kanatlarımızın Altında” sloganı ile kan bağışı kampanyası başlatıldı. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali geliş salonu ve havalimanı Hazerfen Ahmet Çelebi camisinde başlatılan kan bağışı kampanyasına pilotlar, hostesler, çalışanlar ve yolcular yoğun ilgi gösterdi.

Kan bağışı kampanyasına katılarak bağışta bulunan Pilotlar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ferihan Işık, “Kaptan pilotum. THY’de uçuyorum. Bugün sosyal sorumluluk projesi kapsamında burada bulunuyoruz. 2 gün Atatürk Havalimanı’ndayız. Türk Kızılayı işbirliği ve TAV ev sahipliğindeyiz. Genel Sekreterimiz ve Kızılay Başkanımızdan öğrendik ki Türkiye’de kan vermeniz erkeklerde yüzde 86 ve kadınlarda yüzde 14’te kaldığını belirtti.

Ben bunda öncü olmak istedim. Tüm kadınları ben kan vermeye çağırıyorum. Kızılayı’nın tüm şubelerinde de çekinecek hiçbir şeylerinin olmadığının bilgisini aldık. Türk Kızılayı tüm mahremiyet, temizlik ve her şeyin son derece önem arz ettiği bir kurum. Tüm kadınlar hiç çekinmeden kan verebilirler. İnşallah herkese faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Bağışladıkları kanların ihtiyaç sahiplerine ulaşacağı için mutlu olduğunu söyleyen pilot Selçuk Cengiz, “THY’de ikinci pilot olarak görev yapmaktayım. Biraz önce Karaçi’den geldim. Pilotlar Vakfı’na, Kızılay’a ve DHMİ’ye çok teşekkür ederiz. Bize bu şansı tanıdıkları için. Daha önce de kan verdim. Kan vermek zahmetli, zaman alan, özveri isteyen bir iş. Ama bu hizmet bizim ayağımıza kadar gelince bütün bu zahmetli konular uzun süreçler kısalmış geçerken ’Merhaba’ deyip kan verebiliyoruz. Bu bizim sağlımız için ve ihtiyaç sahiplerine ulaşacağı için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA