FETÖ'nün 'Orta Karadeniz Bölge İmamı'nın Davası

Örgütün şifreli haberleşme uygulaması 'ByLock'u kullandığı ve 'Orta Karadeniz bölge imamı' olduğu iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün 'Orta Karadeniz Bölge İmamı' olduğu ve şifreli haberleşme uygulaması 'ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' iddiasıyla yargılanan Said Aktürk (57) ile avukatı katıldı.

Sanık Aktürk, savunmasında 'Orta Karadeniz bölge imamı' olduğu iddiasını kabul etmedi.

Kayınpederi M.B'nin sahibi olduğu iş yerinde 1993 yılında çalışmaya başladığını belirten Aktürk, 'Arap ülkelerine yönelik çalışıyorduk. 2002-2003 yılına kadar bu, böyle devam etti. Ekonomik krizin ardından Suriye'ye gidip turizm üzerine çalışmaya başladım. 2012 yılında Suriye'de iç karışıklık çıkınca Türkiye'ye döndüm. 2012 yılında Feza kurumlarında çalışmaya başladım. 2,5 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum.' diye konuştu.

Hakkında suçlamalarda bulunan M.K'yı tanımadığını savunan Aktürk, 'Hakkımda asılsız şeyler söylemiş. Suriye'de, Suriye vatandaşı olmayan bir kişinin dernek faaliyeti göstermesi mümkün değildir. Bazı televizyon kanallarında program yaptığım doğrudur. Tamamen dini içerikli programlardır. İnsani programlardır. Programlarımda siyasi bir ima dahi yoktur.' ifadelerini kullandı.

Aktürk, 'ByLock' kullanmadığını savunarak, '18 yıldır telefon numaramı değiştirmedim. Uzun süredir kullandığım iPhone marka cep telefonuna ByLock indirilmesi mümkün değildir. Eğer telefona indirilmiş ve tarafımdan kullanılmışsa bu ortaya çıkacaktır. Bank Asya'da 2006 yılından bu yana hesabım vardır. Bu bankadan kredi kullandım. Ben bu bankada 2013 ve 2016 yıllarında yeni hesap açtırmadım.' beyanında bulundu.

Turizm firmasından dolayı umre için sürekli yurt dışına giriş-çıkış yaptığını kaydeden Aktürk, 'Evimde bulunan mektupların kimlerden geldiğini hatırlamıyorum. İçinde suç unsuru teşkil edecek bir yazı yoktur. 'Asya Termal' isimli otelde uygun fiyat verdikleri için kalmışımdır. Yurt dışına birlikte çıktığım iddia edilen Davut H, Salim S, Muammer D. adlı şahısları tanımam. Benim FETÖ/PDY örgütüyle organik hiçbir bağım yok. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum.' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 27 Mart'a erteledi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı ve 'Orta Karadeniz bölge imamı' olduğu iddiasıyla Feza AŞ'de görevli Said Aktürk'ü 2 Aralık 2016'da Ankara'da gözaltına almıştı.
Kaynak: AA