Fatsa'da İkinci El Otomobil Piyasası Hareketli

Ordu’nun Fatsa ilçesinde ikinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik galericileri sevindiriyor.

Fatsa'da İkinci El Otomobil Piyasası Hareketli
İkinci el otomobil piyasasının hareketli olduğunu belirten galerici İlhan Kaynaroğlu: “10 ile 30 bin TL arasındaki araçlar bölgemizde daha çok rağbet görüyor. İşlerimizde hareketlilik var ve bu hareketlilik yıl boyunca devam eder” dedi.

Sıfır araçların fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı vatandaşların ikinci el piyasasına yöneldiğini belirten Kaynaroğlu; “ Vatandaşlarımıza neredeyse araba yetiştiremiyoruz. Sıfır araba fiyatları yüksek olduğu için vatandaşlarımız ikinci el arabalara daha çok rağbet gösteriyor. Daha yaz ayı gelmeden hareketlilik arttı." dedi.

Vatandaşların araba alırken çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Kaynaroğlu, otomobil alacaklara da önemli hatırlatmalarda bulunarak," Otomobil, motorundan şanzımanına, kaportasından döşemesine kadar dikkatle incelenmeli. Mümkünse satın almaya bir otomobil tamircisi ile gidilmeli ve ekspertiz yaptırmalıdırlar. Otomobilin çalıntı olup olmadığını anlamak için motor ve şase numaralarını, ruhsattaki motor ve şase numaraları ile karşılaştırmalı. Çalıntı otomobil aldıysanız ödediğiniz paradan olacağınız gibi, çalmadığınızı ispatlayana kadar uğraşmanız gerekecektir. Otomobili mutlaka deneyin. Tanıdığınız bir tamirci veya kaportacıya götürüp kontrol ettirin. Kaza geçirip sonradan toplanmış olabilir. Otomobilin etrafında gezerek pas çürük ve boya hatalarını görmeye çalışın. Ağır hasar görmüş bir arabayı dahi onarmak mümkündür. Ancak mükemmel onarım her zaman mümkün değildir. Otomobilin kapı ile çamurluk aralarında üst ve alt aralıklarına dikkat edin, üst ve alt aralıklar arasında fark olmamalıdır.Bunun gibi birçok hususa dikkat edilmesi alıcı tarafından faydalı olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA