Eskişehir Kent Konseyi Bünyesinde Enerji Çalışma Grubu Kuruldu

Eskişehir’de enerji kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanımını hedefleyen projeler üreterek, uygulanmasını sağlamak ve bu konuda Eskişehir halkında farkındalık oluşturmak amaçlıyla Eskişehir Kent Konseyi bünyesinde Enerji Çalışma Grubu kuruldu.

Eskişehir Kent Konseyi Bünyesinde Enerji Çalışma Grubu Kuruldu
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, günümüzde enerji tasarrufunun bir zorunluluk haline geldiğini belirtildi. Enerji kaynaklarının giderek kıtlaşması ve fiyatlarının yükselmesi, evle ilgili faaliyetlerin yürütülmesinde aileleri ekonomik yönden olumsuz olarak etkilerken, toplumsal kaynakların sürdürülebilirliğini de sınırlandırdığı anlatılan açıklamada, "Bu nedenle ailelerin bu araçları satın alırken ve kullanırken bazı tasarruf noktalarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Günümüzde Enerji tasarrufu bir zorunluluk haline gelmiş durumdadır. Evrensel olarak tüm enerji konularını yenilenebilir, sürdürülebilir, enerjinin korunumu, insan hava su toprak gibi pek çok alanda değerlendirmek üzere faaliyetlerine başlayan EKK Enerji Çalışma Gurubu, Eskişehir halkı için fayda anlamında iyileştirici çalışmaları yapmayı hedeflemektedir” şeklinde ifade etti.

Projelerin yürütülmesi için tüm gönüllüler ile ’enerjimiz yükselsin‘ dediklerini ve ilk çalışmalarında bioenerji konusunun ele alındığı belirtilen açıklamada, "Öncelikli olarak günümüzde en çok fayda sağlanılabilen ve güneş ışığından doğrudan elektrik enerjisi elde edilmesine dayalı olan fotovoltaik sistemlerinin üretimine yönelik projelerin oluşturularak kentimizde uygulanmasına yönelik çalışmalar üzerinde yoğunlaşmaya karar verdik. Güneşin yaydığı ve dünyamıza da ulaşan enerji, güneşin çekirdeğinde yer alan füzyon süreci ile açığa çıkan ışınım enerjisidir. Bu enerjinin Dünya’ya gelen küçük bir bölümü dahi, insanlığın mevcut enerji tüketiminden kat kat fazladır. Fotovoltaik paneller, yarıiletkenlerin fotovoltaik etki özelliğini kullanarak, güneş ışığından elektrik enerjisi üretirler.Sonuç olarak kentimiz için çok faydalı olacağına inandığımız bu projelerin yürütülmesi için tüm gönüllülerimiz ile ’enerjimiz yükselsin‘ dedik ve ilk çalışmamızı bioenerji konusunda ele aldık. Biyoenerjinin kelime anlamı; doğal olan enerjidir. Bilim; insan organizmasının yalnızca moleküllerden ibaret fiziksel bir yapıya sahip olmadığını doğrulamaktadır. Tüm kâinatta olduğu gibi insan vücudu da, bir enerji alanına sahiptir. Vücudun herhangi bir yerinde problem varsa; o bölge negatif enerji üretmeye baslar. Daha doğrusu; beyin ile o bölgenin iletişimi kopmuş demektir. Bu nedenle; bedenimizin tümünü ayakta tutan beyinin düşünce ve yapılandırma bölümü ile aradaki bağı kopartmamak gerekir. Einstein ve onu takip eden diğer kuantum bilimcileri ortaya attıkları teorilerinde bahsettikleri savlarını ispatladıkları pek çok deneyin sonunda insan bedeni dâhil tüm fiziksel maddenin uzay ve zamana bağlı olmayan enerji paketlerinden yapıldığını kanıtlamışlardır. İşte bu Evrensel Enerji Alanının sınırları yoktur" ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA