Erciyes Teknopark'ta TEYDEP Destekleri Anlatıldı

Erciyes Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi tarafından kentteki firmaların devlet desteklerinden daha fazla yararlanabilmesini sağlamak için 'TEYDEB Destekleri' konulu bir eğitim toplantısı düzenlendi.

Teknopark'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Teknoloji Transfer Uzmanı Hülya Yücefaydalı tarafından verilen eğitimde proje yazımında öne çıkan başlıklar, proje yazım teknikleri, Ar-Ge projelerinin planlanmasında dikkat edilecek hususlar, destek türleri ve kapsamları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Açıklamada, eğitimle ilgili görüşlerine yer verilen Erciyes Teknopark AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, araştırmayı özendirmek, teknolojiyi ve yenilikçiliği geliştirmek adına TÜBİTAK -TEYDEB'in sanayiye ve KOBİ'lere destek olmaya devam ettiğini belirtti.

Bu desteklerden yararlanabilmek için firmaların öncelikle yaptığı çalışmaları sistematik bir biçimde projelendirmesi gerektiğini ifade eden Kiraz, Erciyes Teknopark olarak belli aralıklarla düzenledikleri TEYDEB bilgilendirme eğitimleriyle kentteki firmaları daha çok proje üretmeye özendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA