Edirneli Turizmciler Yeni Sezondan Umutlu

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne’nin turizmde gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, bereketli bir turizm yılı beklediklerini bildirdi.

Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnaflar olarak yaklaşan turizm sezonuna hazır olduklarını belirtti.

Geçen yıl ki ziyaretçi sayısının üzerine çıkacaklarını aktaran Dinar, 'Hedefimiz geçen yıl ki turist sayısının üzerine çıkmak. Eğer böyle olmazsa yapılan çalışmaların bir anlamı kalmaz zaten. En azından yüzde 25’lik bir artış bekliyoruz. Böyle olursa hem esnaflar hem de Edirne kazanır.' dedi.

Bahar aylarının yaklaşmasıyla rezervasyonların gelmeye başladığını söyleyen Dinar, şöyle konuştu:

'Havalar düzelmeye başladı. Havalar ısınmaya başladıkça esnafta hareketlilik kendini göstermeye başladı. En önemlisi rezervasyonlar gelmeye başladı. Turizmin habercisi erken gelen rezervasyonlardır. Bizlere telefonlar gelmeye başladı. Bu durum Edirne’de 2017’nin bereketli geçeceğinin göstergesi. Edirne’de hava koşulları iyi gittiği sürece turizm de gayet iyi gidiyor. Bu durumu geçtiğimiz süreçte de hep gördük. Olağanüstü bir aksilik olmazsa önümüzdeki süreçten umutluyuz. Güzel günler bizi bekliyoruz turizmden. Burada esnaflar olarak bize çok şey düşüyor. Üzerimize düşeni en iyi şekilde yaparak, hizmeti güzel icra ederek misafirlerimizi çok güzel ağırlamalıyız. Turizm sezonuna iyi hazırlanarak, vereceğimiz hizmetle gelecek yılın yatırımını yapacağız. Esnaf olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.'

Kaynak: AA