Edirne'nin Meydan Projesi Cumhurbaşkanı'na Sunulacak

Edirne Valisi Günay Özdemir, Cumhuriyet Meydanı Projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Edirne'nin Meydan Projesi Cumhurbaşkanı'na Sunulacak
Edirne’de belediye ve valilik ortaklaşa hareket ederek Cumhuriyet Meydanı projesi yapmak için harekete geçti. Edirne’nin acil bir meydana ihtiyacı olduğunu belirten Vali Özdemir, proje için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Cumhuriyet Meydan Projesini desteklediğini ifade eden Vali Özdemir, "İşin içine Selimiye girince desteklerin çok olacağını düşünüyorum" dedi.



"Projede adım adım gidilmeli"

Kars’ta küçük bir Osmanlı şehri kurduklarını belirten Vali Özdemir, "Cumhuriyet Meydanı projesi ile ilgili maksat, Meydan Kafe, Antik Kafe ve Tunca Kafe’yi kaldırıp Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli Cami’yi ortaya çıkarmak. Belediye ile ortaklaşa çalışıyoruz. Kamulaştırmada adım adım gidilmezse olmuyor. Makedonya Kulesi’nin açılması söz konusu. Ziraat Bankasının olduğu binalar tarihi bina değil, yıkılması söz konusu. Eğer tarihi bina çıkarsa karşımıza farklı şekilde değerlendirmek söz konusu. Cumhuriyet Meydan projesini Sayın Bakan Müezzinoğlu destekliyor. Proje için 15 milyon TL gerekiyor. Proje için Cumhurbaşkanımıza gidelim diyorum. Cumhuriyet Meydanı projesi aşamasında çok destek alacağımızı düşünüyorum. Valiler maalesef Edirne’de iki yıldan fazla kalmıyor. Edirne’de uzun kalır mıyım bilmiyorum ama Edirne’de çok uzun kalınmıyor diye bir intiba var bende. Kısa sürede hizmet fazla olmaz" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA