Dolandırıcıların Son Yönetimi 'Bankada Sivil Ekiplerimiz Var'

Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi ortaya çıktı.

Dolandırıcılar telefon ile aradıkları vatandaşı işlemedikleri suçlara inandırarak emniyete davet ediyorlar. Emniyete giden vatandaşlar yol boyu telefonda iletişimi kesmeyen dolandırıcılar mağdur emniyete gelmeden planlarının ikinci kısmını devreye sokuyorlar. Mağdur ile telefonda konuşan dolandırıcılar Emniyet’e gelmeden bankadaki hesabının boşaltması gerektiğini ve bankada sivil ekiplerinin bulunduğunu ve parayı hesabından çekilmiş gibi, gösterip gerçek para yerine sahte para vereceklerini alacakları o parayla PTT’ye gidip verecekleri hesabı yatırılması gerektiğini söylüyorlar. Parayı yatırdıktan sonra emniyete gelmelerini istiyorlar.

“Dolandırıcıya inanan vatandaş gerçek polise inanmadı”

Film sahnesini aratmayan bu dolandırıcılık olayına Giresun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri "dur" dedi.

Giresun’da yaşayan Dursun Akgün, isimli vatandaşı telefonla arayan dolandırıcılar aynı yöntem ile dolandırmaya çalıştılar. Dolandırıcılara inanan vatandaş banka hesabındaki 14 bin 180 lira parayı çekip dolandırıcıların hesabına yatırmak üzereyken son anda polis tarafından engellenmeye çalıştı. Bir süre gerçek polise inanmayan vatandaş daha sonra ikna edilerek dolandırılmaktan polisin çabası sayesinde kurtuldu.

Dolandırmaktan son anda gerçek polisler tarafından kurutulan vatandaş poliste verdiği ifadede, “Bana ’Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 81 ilde operasyon başlatıldı ve T.C. Kimlik numaranız ile banka hesabınızdan işlem yapılmış gelmezseniz suçlu duruma düşersiniz ve 8 ila 16 yıl hapis yatabilirsiniz. Bankaya bilgi verdik, orada görevliler sana sahte para verecek hesabın donacak sen sana verilen parayı yatıracaksın postaneye biz oradan suçluyu yakalayacağız’ dediler” dedi.

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü ise vatandaşları uyardı.

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda ise şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz genelinde meydana gelen dolandırıcılık olaylarının çoğunluğunun vatandaşlarımızı telefon ile arayan kişi yada kişilerin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp; terör örgütlerine para aktarıldığı, hesaplarından para çekileceği, adının bu tür olaylara karıştığı, yine son zamanlarda vatandaşlarımızı telefonla arayan dolandırıcıların kendisini banka görevlisi, tüketici hakları görevlisi olarak tanıtarak hesaplarına sigorta kesinti miktarı, kredi kesinti miktarı, banka kartı aidatı geri ödenmesi ile ilgili işlem yapılacağını belirterek, vatandaşlarımızdan banka hesap bilgileri, kişisel bilgilerini talep etmeleri sonucunda” dolandırıcıların bu aldıkları bu bilgilerle İnternet bankacılığına giriş yaparak, hesaplardaki parayı kendi hesaplarına aktarmaktadırlar. Vatandaşlarımızın telefonlarına gelen bu tür mesajlara ve arayan kişilere inanmamaları, banka hesap bilgilerini, şifrelerini, kişisel bilgilerini tanımadıkları kişilerle kesinlikle vermemeleri ve para göndermemeleri gerekmektedir.”
Kaynak: İHA