Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Cengiz Açıklaması

'Suriye'de özellikle güvenli bölgede oluşturulacak kalıcı projelere katkı vermeyi amaçlıyoruz'.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Suriye'de özellikle güvenli bölgede oluşturulacak kalıcı projelere katkı vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Cengiz, iç savaş sonrası yürütülen dernek faaliyetlerini yerinde görmek amacıyla gönüllülerle Suriye'ye gitmek üzere geldiği Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Krizin başladığı ilk günden bu yana Suriyelilere yönelik insani yardım seferberliği başlattıklarını anlatan Cengiz, buna ilişkin faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Suriyelilere yönelik insani yardım çalışmaları için bölgede sürekli bir koordinatör bulundurduklarını dile getiren Cengiz, şunları kaydetti:

'Sahada Fırat Kalkanı Harekatı'ndan başlayarak güvenli bir bölge oluşturulmaya çalışılıyor. Bu güvenli bölgede yoğunluklu olarak yerlerinden olan Suriyeli vatandaşlar için yeni bir yerleşim alanı oluşturulmak isteniyor. Biz de dernek olarak kalıcı projelere ne katkılar verebiliriz diye bugün Suriye tarafına geçeceğiz. Oluşturulan güvenli bölgeleri gezmek suretiyle yaptığımız tespitler doğrultusunda, kalıcı projeler noktasında Kilis Valiliği ve AFAD Müdürlüğü ile güzel işler yapacağımıza inanıyorum.'

Son bir ayda Suriye tarafına gönderilen 50 tırdan fazla insani yardım malzemesinin yerel sivil toplum kuruluşları marifetiyle bölge halkına dağıtıldığını belirten Cengiz, son zamanlarda bölgeye özellikle un yardımı noktasında ciddi organizasyonlar yapıldığını ve fırınlar kurulduğunu bildirdi.

Suriye ziyareti kapsamında fırınları da gezeceğini, ihtiyaç doğrultusunda gerekirse un takviyesi yapılacağını kaydeden Cengiz, 'Özellikle güvenli bölgede oluşturulacak kalıcı projelere katkı vermeyi amaçlıyoruz. Yani Fırat Kalkanı Harekatı ile bu bölgede meskun mahaller oluşturulacak. Bölgede okul ve ev tamiratları ile su ihtiyacı olduğu söyleniyor. Sağlıkla ilgili ihtiyaçlar her zaman olduğu gibi yine var. Bu alanlarda kalıcı projeler oluşturmaya çalışacağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA