Çocuklar Sağlık İçin Yarışıyor

Türk Böbrek Vakfı tarafından ilk ve orta öğrenim öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan video ve fotoğraf yarışması başlıyor.

Çocuklar Sağlık İçin Yarışıyor
“Ben obez olsaydım neleri yapamazdım” temasının konu alınacağı yarışma başvuruları, 8-28 Şubat tarihleri arasında, en fazla 20 saniyelik bir video veya bir fotoğrafı turkbobrekvakfi@gmail.com adresine, iletişim bilgileri ile birlikte göndererek yapılabilecek. Tüm başvurular Türk Böbrek Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılacak ve en yüksek beğeni alan iki katılımcı, biri video diğer fotoğraf/resim alanında sürpriz ödüle sahip olacak. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere “Sağlıklı Yaşam Gönüllüsü” sertifikası verilecek.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artan çocuk obez sayısı ürkütücü rakamlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, ülkemizde 3 milyon obezin, 1,8 milyonu 0-18 yaş aralığında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı bizim önemli önceliklerimizden olmalı. Bizler vakıf olarak, 2017 yılında ‘çocuklarda obezite ile mücadele’ye ağırlık veriyoruz. Bu nedenle tüm çocuklarımızı bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum. Eminim, yarışmaya katılım sürecinde obeziteyi sorgulayıp, araştıracaklar; nelere yol açtığı konusunda fikir sahibi olacaklar. Bu nedenle anne - babalar da çocuklarını yarışma için teşvik etmeli, eğlenceli bir yarışma ile çocukların bilinçlenmesini birlikte sağlayabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA