Belediye Başkan Saraçoğlu MHP İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partinin tüm teşkilatlarının ülke için gerekli olan anayasa değişikliği ile ilgili yine bu ülke adına gösterdiği duyarlılık hakikaten çok takdirle karşılanacak bir duruş.' dedi.

Saraçoğlu, çeşitli kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilere düzenlediği ziyaret kapsamında MHP İl Başkanlığına da nezaket ziyaretinde bulundu.

Yapılan ziyareti 'geç kalınmış bir ziyaret' olarak değerlendiren Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Daha önce planladığımız ziyaretimizi ancak bugün gerçekleştirebiliyoruz. Ziyaretimizin bu zamana denk gelmesi önemli.' ifadelerini kullandı.

Ülke üzerinden birçok oyun oynandığını ve dolayısıyla zor günlerden geçildiğini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

'Ülkemizde kanın ve gözyaşının olmadığı bir dönem neredeyse olmadı. Özellikle ülke olarak darbelerden çok çektik. Ama 15 Temmuz'da bu ülkenin insanlarının siyasi ayrım gözetmeden bu vatan, bu bayrak ve bu millet için bir araya gelebileceğini hep birlikte gördük. Darbecilere karşı dik duruşu gördük. Bu bence çok önemli bir başlangıçtı. Arkasından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partinin tüm teşkilatlarının bu ülke için gerekli olan anayasa değişikliği ile ilgili yine ülke adına gösterdiği duyarlılık hakikaten çok takdirle karşılanacak bir duruş. Dolayısıyla bu duruşu sergileyenlerle beraber olmanın ve onları ziyaret etmenin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Türker de Saraçoğlu’na nezaketinden dolayı teşekkür etti.

Farklı siyasi görüşlerde farklı bakış açılarının olabileceğini anlatan Türker, şunları kaydetti:

'Ancak şu an ki konu ülke meselesi. Sağ olsun liderimiz 15 Temmuz’da da, referandum sürecinde de ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ diyerek bizlere yol gösteriyor. Bizler de böyle bir liderin mensupları olarak, diğer siyasi partilerden farklı olarak lider teşkilat doktrin ağırlıklı bir partiyizdir. Liderimiz işaret ettiği anda biz de iş biter. Bununla ilgili kamuoyuna açıklamamızı yapmıştık. Liderimiz neredeyse biz oradayız. Hepimiz bu memleketin çocuklarıyız ve hepimiz hizmet için buralardayız. Ülkemiz için, Kütahya için daha fazla neler yapabiliriz, onun derdindeyiz.'

Türker, ülke coğrafyasını emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda bir yerlere çekmeye çalıştığına işaret ederek, 'Ancak bu millet Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de buna müsaade etmedi. İnşallah bu konudaki birlikteliğimiz devam edecek.' diye konuştu.

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nihat Helvacı’nın da katıldığı ziyarette, MHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Merkez İlçe Başkanı Ferhan Yıldırım da bulundu.

Kaynak: AA