Aydın'da, Gümüş Takı İşlemeciliği Sergisi

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan gümüş takı işlemeciliği kursunu tamamlayan kursiyerlerin sergisi açıldı.

Kursiyerlerin, el işçiliğiyle ürettiği takılar, Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde sergilendi.

Kolye, yüzük, bileklik gibi takıların bulunduğu serginin açılış kurdelesini Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Efeler ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hacer Eryılmaz, okul öğretmenleri ve kursiyerler kesti.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kuyumculuk Teknolojisi Usta Öğreticisi Kamile Uyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, takıların, iki farklı grupta ders alan 25 kursiyer tarafından üretildiğini söyledi.

Takıların yapımında ham metalin testere ve eye yardımıyla işlendiği bilgisini veren Uyan, 'Ürünlerin hepsi, kursiyerlerimizin el emeği, göz nurudur. Okulumuz bünyesinde açılan kurs, ilk defa, geçen sene ocak ayında başladı. Mayıs ayına kadar devam etti. Orada da yine iki grubumuz var. Arkadaşlarımız yaz tatilinde ara verdiler. Geçtiğimiz ekim itibarıyla yeniden başladılar.' diye konuştu.

Kurdele kesiminin arından Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ın eşi Derya Koçak da sergiyi gezerek, takılar hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Kaynak: AA