Anayasa Referandumuna Doğru

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkıran, anayasa referandumunun sağı solu, yukarısı aşağısı olmadığını belirtti.

Demirkıran, İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu seçimin, sosyal demokratı, muhafazakarı, ülkücüsü, milliyetçisi olmadığını, herkesin ortak seçimi olduğunu belirten Demirkırkan, şöyle konuştu:

'Referanduma gidip demokrasiyi oylayacağız. Demokrasi mi istiyoruz, tek adam rejimi mi. Buna halkımız karar verecek. Bu referandum öncesi değişen ne, iktidar partisi kimseyi ötekileştirmediğini, baskı uygulanmadığını iddia ediyor. Evetçiler de, hayırcılar da bizim vatandaşımız diyor. Ancak Cumhurbaşkanı 'dolarını bozdurmayan teröristtir', Başbakan, ''Evet'' demeyen teröristtir, değişime direnenler yok olacak' diyor. Yani illa sizin gibi düşüneceğiz. Siz ne derseniz ona uyacağız. Hayır diyenleri ne yapacaksınız, yoksa Kanun Hükmünde Kararnamede yaptığınız gibi hapise mi atacaksınız?'

Ayrıca, Demirkırkan, refarandum oylamasında ''Hayır'' demek için bir sürü sebepleri olduğunu ve bunları vatandaşlara aktaracaklarını ifade etti.

Kaynak: AA