Almanya'dan Afrika Çıkarması

Almanya ile Afrika arasında ekonomik ilişkileri artırmayı amaçlayan Almanya-Afrika Ekonomi Zirvesi, 8-10 Şubat'ta Kenya'da gerçekleştirilecek.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Almanya'nın yeni Ekonomi ve Enerji Bakanı Brigitte Zypries'in Almanya-Afrika Ekonomi Zirvesi'ne katılmak üzere beraberindekilerle Kenya'ya gittiği, Zypries’in bölgeden yüzlerce katılımcıyla 9 Şubat'ta Alman Ekonomisi Sahra Altı Afrika Girişimi'nin (SAFRI) düzenlediği Almanya Afrika İş Zirvesi'nin (GABS) açılışını gerçekleştireceği kaydedildi.

Almanya’nın Afrika ile olan ekonomik ilişkilerinin iyi ancak genişletilebilir olduğu belirtilen açıklamada, Sahra Altı Afrika ile ikili ticaret hacminin, 2015 yılında Almanya ile Slovakya arasındaki ticarete karşılık gelen 26 milyar avroya yakın bir miktara ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, Almanya'nın Sahra Altı Afrika'daki doğrudan yatırımlarının yaklaşık 7 milyar avro olduğu ve bunun Almanya'nın dünya genelindeki doğrudan yatırımının yüzde 1'inden azını oluşturduğu kaydedildi.

Bakan Zypries, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya’nın G20 Başkanlığı nedeniyle hükümetin, Afrika'ya ve sürdürülebilir bir büyümeye odaklandığını belirterek, '2050 yılına kadar 2 milyar nüfusa sahip olması beklenen Afrika bölgesi, potansiyeli tam anlamıyla anlaşılmaya başlanmış bir pazar.' ifadesini kullandı.

Afrika’ya yatırım ihtiyacının büyük olduğunu vurgulayan Zypries, 'Made in Germany' bilgisi çok talep ediliyor ve Alman şirketleri Afrika'daki genç insanlara yatırım yapmaya ve teknolojik bilgi transferini teşvik etmeye istekli. Bu nedenle bölgenin önemini ciddiye aldığımızın ve şirketlerimiz ile birlikte kalıcı bir katkı yapacağımızın sinyali olarak ilk heyet gezisini Afrika'ya yapıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA