Aktaş Açıklaması 'Akdeniz Belediyesi Kadın Sığınma Evi Fonksiyonunu Kapattık'

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, çoğunlukla kapasitesinin çok altında hizmet veren, güvenlik açısından da risk oluşturan ve şu anda hiçbir kadının kalmadığı Kadın Sığınma Evi’nin ‘sığınma’ fonksiyonunu kapattıklarını, bugünden itibaren sığınma amaçlı gelen kadını oraya almayacaklarını söyledi. Aktaş, binayı yine kadınlara yönelik farklı amaçlarla kullanmaya devam edeceklerini bildirdi.

Aktaş Açıklaması 'Akdeniz Belediyesi Kadın Sığınma Evi Fonksiyonunu Kapattık'
İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Aktaş, son günlerde basında Kadın Sığınma Evi’ne ilişkin çıkan ‘kadın sığınma evimiz’ kapatılıyor yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Konuyla ilgili İHA’ya açıklama yapan Aktaş, “Bizim o merkezde 26 çalışanımız var. Toplam giderimiz 122 bin lira. Toplam kalan kadın sayısı şu anda sıfır. Ben o tasarıda bulunduğumda 4 kadın kalıyordu. Haliyle dedik ki, bu kadın sığınma evi fonksiyonunu bitirelim, çünkü verimli değil. Ayrıca şu anda İçel Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün iki kadın sığınma evi var ve yüzde 50 kapasiteyle çalışıyor, yani yarısı boş. Niye burada böyle bir hizmeti verelim ki? Diyelim ki, şu anda orada 4 kadın kalıyor. Ben her birine 10’ar bin lira aylık versem belediye olarak karlıyız. Kadın Sığınma Evi fonksiyonunu kapatıyoruz. Kadınlarımız İçel’de yine aynı hizmeti veren ve daha uygun mahallelerdeki kadın sığınma evlerinde kalacaklar, daha güvenlikli” dedi.

“Bugün itibariyle artık sığınma amaçlı gelen kadın almayacağız oraya”

“Artık kapattık, çünkü şu anda kadın yok zaten. Bugün itibariyle biz artık sığınma amaçlı gelen kadın almayacağız oraya” diyen Aktaş, Kadın Sığınma Evi’nde yaptırdığı incelemede, o binanın güvenli bir bina olmadığının anlaşıldığına da dikkat çekti. Aktaş, “Kadın sığınma evinden yararlanan insanların güvenlikleri çok önemlidir. Çünkü onu takip eden eşi vardır, yakını vardır, gidip orada bulduğu zaman, onu koruma şansımız yoktu. Kadınlarla ilgili sosyolog veya diğer alanlardaki faaliyetlerimiz ve Kadın Müdürlüğümüz yine devam edecek. Onun için basında bu konuda çıkan haberler de doğruyu yansıtmıyor. Sadece kadınlar başvurduğu zaman onları Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün binasına yönlendireceğiz. Orası da müsait ve boş” diye konuştu.

Binayı da yine kadınlara yönelik kurslar ve çeşitli faaliyetlerde kullanacaklarını ifade eden Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadınlarımız bize başvurdukları zaman sıkıntıları varsa bunları giderme adına yine Kadın Müdürlüğümüz görevini icra etmeye devam edecek. Orada çalışan 26 kişiden ihtiyacımız olmayanlar ise işten ayrılmış olacak.”
Kaynak: İHA