8 Milyon TL'ye Malolan Zeybek Kavşağı Hizmete Açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenen ve Denizli-Ankara arasında ulaşımı daha akıcı hale getirecek olan Zeybek Köprülü Kavşağı Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılımıyla hizmete açıldı. Bölgedeki trafiği akıcı hale getirecek olan proje, 8 milyon TL’ye mal oldu. 23 Ekim 2016 tarihinde yapımına başlanan kavşak projesi 100 gün sonra yapımı tamamlanarak, hizmete açıldı.

8 Milyon TL'ye Malolan Zeybek Kavşağı Hizmete Açıldı
Açılışta konuşan ve daha önce bu kavşakta üç dört ışık beklenildiğini belirten Başkan Zolan, buranın isminin ölümlü ve maddi hasarlı kazalarla anıldığını ifade etti.

Başkan Zolan, “Bugün güzel bir işin hizmet alımını yaşıyoruz. Uzun zamandan beridir konuşulan ve kısa bir süre önce çalışmalarına başladığımız ve hizmete aldığımız köprülü kavşağımızı hizmete alıyoruz. İnşallah bugün trafik geçişi başlayacak. Ben Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum. Denizlimizdeki ulaşıma bir nebze olsun katkı sağlayacak. Ulaşım ile ilgili bu kavşağı açarak tedbirimizi almış bulunuyoruz. Denizlimize, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Burası vatandaşlarımızın nazarında çok hızlı bittiği görünüyor ama yüz günde tamamlandı. Hava şartları yüzünden biraz kayma oldu ama söz verdiğimiz gibi en kısa zamanda yaptık” diye konuştu.

Üçgen köprülü kavşağının aynı hızla devam ettiğini belirten Zolan, yapım esnasında da alternatif yollarla vatandaşın mağduriyetini en aza indirme gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Denizli ile ilgili en büyük şikayetlerin ulaşım noktasında geldiğini belirten Zolan, kazınılan yerlerin üst yapı çalışmaları için 15 gün içinde ihale yapacaklarını, yapım çalışmalarına da Nisan ayının ortalarından itibaren başlanacağını söyledi.



Üçgen Kavşağını Ekim ayı sonu gibi bitirmeyi hedeflediklerini belirten Zolan, Zeybek Kavşağı ile birlikte ikisinin toplam maliyetinin 36 milyon TL’ye mal olduğunu kaydetti.

Zolan, “Temel kazma çalışmaları devam ediyor. O kazma çalışmaları konusunda zeminle ilgili bazı yerlerde, 42-43 metreye varan aşağıya inme demirli kazıklar çakılıyor. Çünkü güvenlik önemli, zemini sağlamlaştırmak çok çok önemli. O işlerin üçte ikisine yaklaştık, 550’ye yakın kazık çakma olacak. onları da tamamladık. Üçgenin zor tarafları ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah o beklenen sürenin altında üçgen kavşağını tamamlamayı düşünüyoruz. Ekim ayı gibi düşünülüyor, ama müteahhidimiz burada onunla konuşacağız. Ekim ayı sonu gibi hizmet alma düşüncemiz var. ama yaz mevsiminde havalar güzelleştiğinde, vardiyalar, çalışmalar öne alındığında, tamamlanması öne çıksın istiyoruz. Ama üçgen orada komplike bir şey, birçok kavşağın olduğu, düzenlemenin olduğu bir alan, o projeye göre en kısa sürede yapmaya gayret ediyoruz. Çok şükür imkanımız var, ödemelerimizde bir sıkıntı yok, müteahhidimizin çalışmalarında bir sıkıntı yok, arkadaşlarımızın çalışmalarında da bir sıkıntı yok, çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Zolan ve beraberindekiler araçlarla kavşaktan geçerek, kavşakta deneme sürüşü yaptı. Ardından Başkan Zolan, kavşaktan geçiş yapan ilk araçları selamladı.

Zeybek Köprülü Kavşağı açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: İHA