6. PENTEX Fuarı Açıldı

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: 'Atalarımız milli mücadeleyi yaparak nasıl 96 yıl önce 'Gazi' unvanını aldıysa bugün de ekonomik seferberlikte varız. Gerek istihdam seferberliğine gerekse ekonomi seferberliğine var gücümüzle katkıda bulunacağız' 'Gümrük duvarlarımızı yukarıya çekip, Türkiye'deki tekstilin önünü açmak lazım. Gümrük duvarlarının yukarıya çekilmesiyle birlikte biz şu anda tekstil sektöründe çalışan sayısının en az yüzde 25 daha fazlasını çalıştırırız'

6. PENTEX Fuarı Açıldı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından KOSGEB, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu destekleriyle düzenlenen '6. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı' (PENTEX) açıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'ndeki PENTEX Fuarı açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, tekstil ve hazır giyim sektörünün gerek ülke geneline işletme yapısı ve istihdam olanaklarıyla gerekse net ihracat fazlasıyla Türkiye için olduğu kadar dünya için en önemli sektörlerden birisi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği başlattığını söyleyen Konukoğlu, şu görüşlere yer verdi:

'Tekstil sektörü ve Gaziantep olarak hepimiz bu seferberliğe katkı koymak için yola çıktık. Bizlerin bunları yapabilmesi için önümüzdeki çakıl taşlarının ayıklanması gerekiyor. Özellikle konfeksiyon ithalatının önüne mutlaka duvar çekmemiz lazım. Binlerce işsizimiz varken, Suriye'den gelenlere de iş imkanı sağlamaya çalışan bu sektör varken, ithalatına müsaade etmemiz doğru değil. Gümrük duvarlarımızı yukarıya çekip, Türkiye’deki tekstilin önünü açmak lazım. Gümrük duvarlarının yukarıya çekilmesiyle birlikte biz şu anda tekstil sektöründe çalışan sayısının en az yüzde 25 daha fazlasını çalıştırırız.'

Konukoğlu, Türkiye genelinde tekstilde 1,5 milyondan fazla çalışan olduğunu, yan sanayilerle bu rakamın 5 milyonu bulduğunu söyledi.

Gaziantep’in tekstilin önemli başkentlerinden birisi olduğuna işaret eden Konukoğlu, Gaziantep’in geçen yıl 1 milyar 295 milyon dolarlık tekstil, 137 milyon dolarlık hazır giyim ihracatı gerçekleştirdiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

'Şehir olarak 2017 yılı ocak ayında, geçen yılın aynı ayına göre hazır giyim ihracatımızı yüzde 55,7 oranında artırdık. Zorluklara rağmen yılmayarak ihracatımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gaziantep’in toplam ihracatı da yüzde 16 arttı. Atalarımız milli mücadeleyi yaparak nasıl 96 yıl önce 'Gazi' unvanını aldıysa bugün de ekonomik seferberlikte varız. Gerek istihdam seferberliğine gerekse ekonomi seferberliğine var gücümüzle katkıda bulunacağız. Bu konuda bizi destekleyen bütün sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Çünkü onların sayesinde bu şehir ayakta duruyor, Türkiye’ye katkıda bulunuyoruz.'

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkana Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, PENKON Başkanı Mehmet Haskaya, Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından farın açılışı kurdelesi kesildi.

Protokol üyeleri daha sonra fuardaki stantları dolaştı.

- Fuar 12 Şubat'a kadar sürecek

PENTEX Fuarı’na Gaziantep’in yanı sıra Adana, Ankara, Aydın, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, İçel illerinden 120 firma katıldı.

Penye ve konfeksiyon ürünleri, kumaş, dikiş makineleri, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları, etiketleme ve desen baskı sistemleri, katlama ve paketleme makineleri, temizleme, kalite kontrol ve metraj ölçüm makineleri, ütü ve presler, depolama ve askı sistemleri gibi geniş bir yelpazede ürün ve hizmetlerin vitrine çıktığı fuarda, 250 marka temsil ediliyor.

Yurt içindeki iş dünyasından ziyaretçilerin yanı sıra Irak, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Afrika ve Türk cumhuriyetlerinden ziyaretçilerin gelmesi beklenen fuar, 12 Şubat Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA