15 Temmuz Darbe Girişimi Soruşturması

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek: Adalet Bakanlığı, ülke genelinde özellikle FETÖ'nün üst düzey elamanlarının, eylemlere katılan ve bunları anlatmak isteyen üyeleri engelledikleri yönünde alınan istihbarat üzerine, oda sistemli cezaevleri planlamaya başladı''.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, ''Adalet Bakanlığı, ülke genelinde özellikle FETÖ'nün üst düzey elamanlarının, eylemlere katılan ve bunları anlatmak isteyen üyeleri engelledikleri yönünde alınan istihbarat üzerine oda sistemli cezaevleri planlamaya başladı.'' dedi.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Başsavcı Şimşek, ziyaretin ardından gazetecilerin FETÖ soruşturmalarına yönelik sorularını yanıtladı.

Manisa'da, 2015 Şubat ayı itibariyle başlayan bir ana dosya soruşturmasının devam ettiğini belirten Şimşek, soruşturmada sona gelmek üzere olduklarını, 15 Temmuz darbe gecesi olayın faili olarak gözüken şüpheli askerlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bu ayın sonuna kadar muhtemel iddianameyi hazırlayarak mahkemeye sunacaklarını söyledi.

Mart ayı ortasında askerlerin yargılanmasına başlanmasının tahmin edildiğini ifade eden Şimşek, Manisa'daki FETÖ soruşturması kapsamında da akademisyenler, polisler, eğitimciler, kamu kurum ve kuruluşlarından, adliye personellerine yönelik farklı iddianamelerin hazırlandığını belirtti.

FETÖ davasının görüşüleceği duruşma salonunun Adliye sarayı içinde olacağını ve iç mefruşatının Foça cezaevinde üretilen mobilyalar ile tamamlanacağını ifade eden Şimşek, 15 Şubat'ta duruşma salonunun hazır olacağını tahmin ettiğini söyledi.

- Oda sistemli cezaevleri geliyor

Manisa'ya yapılması planlanan yeni cezaevi ile ilgili soru üzerine Şimşek, şunları kaydetti:

''Adalet Bakanlığı, ülke genelinde özellikle FETÖ'nün üst düzey elamanlarının, eylemlere katılan ve bunları anlatmak isteyen üyeleri engelledikleri yönünde alınan istihbarat üzerine oda sistemli cezaevleri planlamaya başladı. Türkiye genelinde olunca Adalet Bakanlığı bu şekilde bir sistemle ilerleyen zamanda belli delil, done, ya da itirafçı sayısı faal nedamet getiren sayısı artsın diye koğuş sisteminden oda sistemine geçen cezaevleri düşünüyor. Bunlardan bir tanesini de Manisa'da yaptıracağız. Yaklaşık bin kişi kapasiteli olacak. Şu an hem belediyelerle hem hazine ile bu konuda çalışma içindeyiz. Veziroğlu mevkiinde yapılması planlanan alanda yapılan çalışmalar ile zeminin çok yumuşak olduğu söylendi. Mevcut yerden büyük oranda vazgeçtik.'

Kaynak: AA