Yüksekova'da Kurulan Trafo Merkezi Açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde enerji sorununu çözmek için kurulan ve yaklaşık 25 milyon liraya mal olan trafo merkezi faaliyete geçti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde enerji sorununu çözmek için Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) tarafından kurulan trafo merkezi hizmete girdi.

Yüksekova-Şemdinli yolu üzerindeki Beşbulak köyü yakınında kurulan ve yapımı yaklaşık iki yıl süren trafo merkezinin faaliyete geçmesi için Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) ekipleri sabah saatlerinde çalışma başlattı.

Dedeler köyü yolunda bulunan direklerdeki iletkenlerin bağlantıları 3 saatlik zorlu çalışmayla sağlandıktan sonra trafo merkezinin enerjisi kontrollü olarak şehir şebekesine verildi.

Merkezin açılışına katılan TEİAŞ 17. Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Aslantatar, trafo merkezinin hatlarla birlikte toplam maliyetinin 25 milyon lira olduğunu bildirdi.

Yüksekova, Şemdinli ve bağlı belde ile köylerin söz konusu trafo merkezinden besleneceğini aktaran Aslantatar, 'İlerleyen zamanlarda yapılacak çalışmalarla Hakkari, Bağışlı ve Yüksekova bir havza olarak çalışacak. Enerji sıkıntısı hiçbir anlamda olmayacak. Elektriğin yatırımını yapan iki ayrı kuruluş var. Biz TEİAŞ olarak ana merkezleri ve ana ringleri yapıyoruz. Bunlara 'enerjinin otobanları' diyoruz. Şehir şebekelerini ilgili dağıtım şirketleri yapıyor.' dedi.

VEDAŞ Bölge Müdürü Emrullah Okuducu da Yüksekova, Şemdinli ve Derecek bölgesinde voltaj düşüklüğü problemi yaşandığını söyledi.

Vatandaşların enerji anlamında yoğun talepleri olduğunu vurgulayan Okuducu, şöyle konuştu:

'İnşallah en uç köylere kadar uygun gerilimli enerji vereceğiz. Verdiğimiz enerjiyle birlikte insanımızın yaşam kalitesi artacak. Elektrik cihazları bozulmayacak. Arızalarımız minimuma inmiş olacak. Bizim bu süreçte vatandaşlardan beklentilerimiz var. Lütfen regülatör gibi sisteme yük olan cihazları kullanmasınlar. Bu hizmetin memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz.'
Kaynak: AA