Yılmaz; 'Hayvan Barınağından Ücretsiz Köpek Sahiplenebilirsiniz'

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağında görevli veteriner hekim Rıza Yılmaz, vatandaşları hayvanlar konusunda biraz daha duyarlı davranmaya davet etti. Yılmaz, vatandaşların barınaktan köpek sahiplenmelerini istedi.

Yılmaz;  'Hayvan Barınağından Ücretsiz Köpek Sahiplenebilirsiniz'


Hayvanlarla aynı doğayı paylaştığımızı hatırlatan Rıza Yılmaz; "Malum kış şartları yiyecek bulma sıkıntısı var. Herkes kapısının önüne müsait yerlere park kenarlarına bir kap yemek bir kap su bırakırsa hayvan dostlarımızda yaşama şansı bulur. Netice de bu doğayı beraber paylaşıyoruz, onların da yaşamaya hakkı var, vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi.



Kısırlaştırma konusunda bilgiler veren Yılmaz bunun hayvan sayısı kontrol altında tutmak için yapıldığını belirtti.

Vatandaşları hayvan barınağından köpek sahiplenmeye davet eden Yılmaz konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Barınağımıza gelmek isteyen olursa barınak eski Gediz yolu üzerinde UTAŞ şantiyesinin üzerinde herkesi bekliyoruz. Vatandaşlarımız buradan ücretsiz bir şekilde hayvan sahiplenebilirler. Gelirler bakarlar, yavrulardan olur, büyüklerden olur, köpek sahiplenebilirler, ücretsiz bu şekilde bir hizmet veriyoruz. Bu şekilde sokak hayvanlarının da bir evi olur bu sayede vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Şimdi 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu var. Bu kanun çerçevesinde belediyeler sokak hayvanlarını bulundukları yelerden alıyor rehabilite ediyor, hastalığı varsa tedavi ediyor, kısırlaştırıyor, kısırlaştırmadan sonra yaralarının kapanmasını takiben aldıkları bölgelere geri bırakıyor. Alındığı bölgeye bırakılmasının sebebi, eğer hayvan orada kendisine bir yaşam alanı kurmuşsa veya o çevrede hayvana bakan birileri varsa hayatını orada kolayca devam ettirsin diye bu şekilde kanun çerçevesinde hareket ediyoruz. Kısırlaştırmayı hayvan sayısını kontrol altında tutmak için yapıyoruz"
Kaynak: İHA