Uşak Kayaağıl Termal Tesislerinden Şifa Fışkırıyor

Uşak Belediyesi Kayaağıl Termal Tesisleri, Sağlık Bakanlığınca 39, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi raporuna göre ise 19 hastalığa şifa kaynağı olduğu açıklandı. Kayaağıl Termal Tesisleri bu özellikleri ile bölgenin öne çıkan tesisleri arasına girmeyi başardı.

Uşak Kayaağıl Termal Tesislerinden Şifa Fışkırıyor


Bünyesinde bulunan sauna, Türk hamamı, buhar ve tuz odası ile her türlü imkanı sağlayan tesisler, termal havuzları ve Aqua parkıyla da son zamanlarda termal meraklılarının ilgisini çekiyor. 42 apart ile günübirlik konaklama imkanı da sunuluyor.

Kayaağıl Termal sularının cilt ve mide hastalıklarına şifa kaynağı olduğundan bahseden Tesis Müdürü Yunus Emre Dost, “Şifalı sularımız birçok hastalık başta olmak üzere özellikle romatizma hastalığına iyi gelmektedir. Dolayısıyla hem şehrimizden hem de çevre illerden hatta yurt dışından bile misafirlerimiz buraya geliyor. Vatandaşlarımız tesislerimize gelip her anlamda hizmet alıp, sağlık ve şifa yönünden bizleri tercih edebilirler. Sağlık Bakanlığınca 39, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi raporuna göre ise 19 hastalığa şifa kaynağı olduğu belgelenmiştir.” sözlerini kullandı.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, termalde cazibe merkezi olmayı amaçladıklarını belirtirken, “Doğa ile iç içe tarihi de içinde barındıran bir alanda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” dedi.

Başkan Cahan, “Tesislerimizin en büyük özelliği, suyumuzun kaliteli ve insan vücudunda bulunan her türlü hastalığa şifa kaynağı olmasıdır. Doğal güzellikleri içinde barındıran, şehir gürültüsünden uzak, sakin, huzur verici bir ortamda vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını biz burada karşılıyoruz. Şifa kaynağı Termal Tesislerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA