Türk Öğrencilerden Bisikletli Balkan Turu

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğunun, Balkanlar'daki Osmanlı mirasını tanımak için düzenlediği bisiklet turu Makedonya'dan başladı.

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyelerinin, Balkanlar'daki Osmanlı mirasını tanımak ve Türk köylerini ziyaret etmek amacıyla düzenlediği altı ülkeyi kapsayan bisiklet turu Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten başladı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Bisiklet Topluluğu Başkanı Uğur Özdemir, Türkiye içinde sürekli uzun turlar düzenlediklerini belirterek, ilk defa uluslararası anlamda bir bisiklet turu organize ettiklerini söyledi.

Düzenledikleri turların amacının bisiklet sürme kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu aktaran Özdemir, 'Balkanlar olarak belirlediğimiz turun bir diğer amacı ise ecdat yadigarı toprakları gezip onların burada bırakmış olduğu tarihi eserleri görmek. Bunun için de ilk durağımız Üsküp.' dedi.

Üsküplü sürücülerin kendilerine çok saygı duyduğunu ve her fırsatta kendilerine yol verdiğini söyleyen Özdemir, Makedonya turu kapsamında Gostivar ve Ohrid şehirlerini de ziyaret edeceklerini kaydetti.

Bisiklet topluluğunun kurucu üyelerinden Yusuf Güngör de üç yıldır Türkiye'deki farklı bölgeleri gezdiklerini, bu yıl da Balkan turu düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Son sınıf öğrencisi olduğu için böyle uluslararası bir etkinliğe katılmayı çok istediğini anlatan Güngör, 'Şu an daha başındayız ancak ecdat kokan bu topraklarda bisiklet sürmek çok keyif verici. İnşallah sonu da böyle güzel olur.' dedi.

10 kişilik grup, Makedonya'dan sonra Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Bosna Hersek'i ziyaret edecek. Turun 30 günde tamamlanması planlanıyor.
Kaynak: AA