TOKİ'nin Gaziantep'teki Basın Sitesi

TOKİ ile GGC'nin projesi kapsamında basın mensuplarına yönelik yapılan konutlarda sona yaklaşıldı.

Başbakanlık Toplu Konuk İdaresi (TOKİ) ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin (GGC) projesi kapsamında basın mensuplarına yönelik yapılan konutlarda sona gelindi.

Basın mensupları, Beylerbeyi mevkisinde TOKİ tarafından yapılan konutları gezdi. 18 bloktan oluşan, aralarında 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu toplam 350 konutun Temmuz ayında tamamlanacağı bildirildi.

Gezinin ardından GGC Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan GGC Başkanı İbrahim Ay, konutların hayırlı olmasını temenni etti.

Mutlu ve gurur olduklarını dile getiren Ay, şöyle konuştu:

'30 yıldır konuşulan toplu konut projesi vardı. Biz göreve geldiğimizde söz vermiştik. Bugün bu sözü tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gönül isterdi ki daha güzel yerlerde daha büyük metrekarelerde sizleri ev sahibi yapalım. Ancak bilin ki elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Sonuç olarak çok güzel 350 konutun yüzde 80'i tamamlandı.'

Sitenin 30 dönümlük arazi içinde kurulduğunu aktaran Ay, 11 bloktan oluşan sitenin çevresine bin 150 ağaç dikiminin yapılacağını kaydetti.

Kullanılan malzemenin TOKİ ekibi tarafından itinayla seçildiğini aktaran Ay, dairelerde ısı yalıtımdan, çok sayıda açık otopark alanına kadar her ayrıntının düşünüldüğünü vurguladı.

Dairelerden 2+1'lerin 77 metrekare, 3+1'lerin de 112 metrekareden oluştuğunu kaydeden Ay, 2+1 dairelerin 90 ile 100 bin lira arasında değiştiğini, tutarın yüzde 12'sinin peşin, kalanının 15 yıl vadeyle ödeneceğini, 3+1 dairelerin de 131 bin ile 147 bin arasında değiştiğini ve tutarın yüzde 15'inin peşin, geri kalan da yine 15 yıl vadeyle ödeneceğini belirtti.
Kaynak: AA