TİKA'dan Etiyopya'ya Tıbbi Ekipman Desteği

TİKA, Etiyopya'daki Mekele Devlet Hastanesine 8 adet tıbbi ekipman verdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya'nın Tigray eyaletinde bulunan Mekele Devlet Hastanesine tıbbi ekipman desteğinde bulundu.

Ekipmanların teslimi için düzenlenen törene, TİKA Addis Ababa Koordinatör Yardımcısı Fatih Çelik, Mekele Devlet Hastanesi Tıp Müdürü Dr. Biyani Gebremedhin ve hastane çalışanları katıldı.

Teslim töreninde konuşan Çelik, Etiyopya'daki projelere her geçen gün bir yenisini eklediklerini dile getirerek, 'Bugün 1 ultrason cihazı, 3 mikroskop, 3 vakum makinesi ve 1 elektrolikit makinesi olmak üzere toplamda 8 adet tıbbi malzemeyi bu hastaneye hediye ederek hastaların hizmetine sunulmasından dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz.' dedi.

Ülkede sağlık yatırımlarının yetersiz olması sebebiyle hastaların tedavisinde büyük sıkıntı yaşandığını belirten Çelik, bu alandaki çalışmalara ağırlık vererek hizmet standartlarının yükseltilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Çelik, Türkiye'nin Etiyopya ile ortak kültürel ve tarihi mirası paylaştığını vurgulayarak, hem insani alanda hem de kalkınma alanındaki çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Mekele Devlet Hastanesi Tıp Müdürü Dr. Biyani Gebremedhin de TİKA'nın yardımları sebebiyle çok mutlu olduklarını dile getirerek, 'Bu güzel çalışma için Türkiye'ye en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.' diye konuştu.

Tigray eyaletinde 1960'tan bu yana hizmetlerini sürdüren tek devlet hastanesi olan Mekele Devlet Hastanesi her yıl yaklaşık 210 bin hastaya hizmet veriyor.
Kaynak: AA