Tekirdağ'daki Kötü Kokunun Kaynağının Araştırılması

Çerkezköy Kaymakamı Abban: 'Vatandaşlarımız hiç şüphe etmesin, çevreye yayılan bu koku ile ilgili gerekli tüm çalışmalar yapılıyor.'

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ilçede kaynağı belirlenemeyen kötü kokuya ilişkin, 'Vatandaşlarımız hiç şüphe etmesin, çevreye yayılan bu koku ile ilgili gerekli tüm çalışmalar yapılıyor.' dedi.

Abban, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 3 gündür etkisini sürdüren koku ile ilgili korkulacak bir durum olmadığını ve herkesin üzerine düşen ne varsa yaptığını söyledi.

Çerkezköy Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından kokunun nedeninin araştırdığını belirten Abban, çevreye yayılan kokunun insan sağlığına zararlı olmadığını ve kokudan dolayı hastanelere ciddi anlamda başvuru yapılmadığını ifade etti.

Konu ile ilgili Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile görüştüklerini belirten Abban, 'Teknik ve akademik bir heyet Çerkezköy’e gelerek inceleme yapacak. Çerkezköy Belediyesi tarafından kanalizasyon kuyularından alınan pet şişedeki numunede farklı bir atık maddesi çıktı. Vatandaşlarımız hiç şüphe etmesin, çevreye yayılan bu koku ile ilgili gerekli tüm çalışmalar yapılıyor.' dedi.
Kaynak: AA