TAKE Öğrencilere Eğitim Verecek

Terme Arama Kurtarma Ekibince (TAKE) ilçedeki okullarda eğitim programı düzenlenecek.

TAKE tarafından 'Çünkü insan hayatına gönüllüyüz' sloganıyla ilçedeki okullarda öğrenim gören 2 bin 500 öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. Projeye dikkati çekmek amacıyla da Terme Belediyesi ve iş adamlarının katkısıyla yaptırılan 5 bin tişört, öğrencilere dağıtılacak.

TAKE Başkanı Osman Çalışkan, Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Projeye desteğinden dolayı Kul'a teşekkür eden Çalışkan, '10 kişilik ekibimizle 2 bin 500 öğrenciye verilecek eğitimlerde okullarda ve çevrelerinde karşılaşabilecekleri kazalar sonucunda yapılabilecek ilk yardım için bilgilendirme yapmayı, 112'yi aramayı, çevreden gelebilecek uyuşturucu ve pedofili gibi tehlikelere karşı korumacı ve hazırlıklı olmayı, emniyet kemerinin önemi hakkında bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Çünkü eğitim hayattaki en büyük mirastır.' ifadesini kullandı.

Kul da eğitim alanında yapılan her türlü çalışmanın önemli olduğuna dikkati çekerek, örnek çalışmalarından dolayı TAKE ve ekip başkanı Çalışkan'ı tebrik etti.

Geleceğin teminatı çocukları iyi yetiştirmeleri gerektiğini vurgulayan Kul, 'Çocuklarımızın eğitimini sağlarken ailelere ve öğretmenlere olduğu gibi sizin gibi derneklere de görevler düşüyor. Bu anlamda ilçemizde yaptığınız ve yapacağınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA