Siirt'te 'Kayıtsız Kalmayın Projesi'

Siirt'te 'Kayıtsız Kalmayın Projesi' kapsamında muhtarlara seminer verildi.

Siirt Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi Koordinatörlüğü tarafından, üniversitenin konferans salonunda verilen seminere katılan Vali Mustafa Tutulmaz, kayıtlı toplumun, modern toplumun zorunluluğu olduğunu söyledi.

Toplumun her alanında kayıt olduğu zaman fotoğrafı net görme imkanı olacağını kaydeden Tutulmaz, şunları kaydetti:

'Devletin istihdam ve ekonomi alanında kayıtlı bir ortam oluştururken, kendi gelirini artırmaya yönelik yaptığı bir şey değildir. Genelde 'devlet gelirini artırıyor ve zorunlu kayıt yaptırıyor' diye bir anlayış vardır ama aslında kayıtlı toplumun kazancı öncelikle halkımızadır. Halkımız, çalışma ortamı başta olmak üzere toplumun değişik alanlarında kayıt altına alındığında onlara verilecek olan hizmetin niteliği ve özellikleri de artmaktadır. Kayıtlı toplum çalışma hayatında da diğer alanlarda da önemlidir.'

Bu projenin AB projesi olması açısından da değerlendirme yapılması gerektiğini belirten Tutulmaz, şöyle devam etti:

'AB'nin her alanda projeleri var, il müdürlerimizin bu projeleri hazırlayarak bu kaynakları ilimize getirmesi gerekir. Bu konuda gayret göstermeliyiz. Her geçen gün daha fazla kaynağı ilimize getirme konusunda çaba içerisinde olmalıyız. Sadece AB projeleri ile değil değişik projelerle de buna ihtiyacımız var. Bu kaynakları buraya aktararak, kayıtlı bir toplum oluşturarak altyapılarımızı daha iyi bir hale getirebiliriz. Şehrimizi ve köylerimizi daha yaşanılabilir bir hale getirebiliriz. Bu tamamen bizim il müdürlerimizin, vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın hepimizin ortak gayreti ile olacaktır.'

Seminer, Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdürü Abdulcelil İlbaş'ın 'Kayıtsız Kalmayın Projesi' hakkında yaptığı sunumla sona erdi.

Seminere, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, kurum müdürleri, muhtarlar ve kanaat önderleri katıldı.

Kaynak: AA