Sakarya'da 'Sertifikalı Borsa Yatırım Eğitimleri'

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından verilen 'Sertifikalı Borsa Yatırım Eğitimleri' başladı.

SAÜ İşletme Fakültesi'nde geçen dönem açılan Finans Laboratuvarı'nda başlayan ve laboratuvarda online olarak düzenlenen eğitimler, bahar yarıyılı boyunca sürecek.

Eğitimler, farklı fakülteler ve bölümlerde okuyan öğrencilerin ders programları gözetilerek tekrarlı şekilde veriliyor.

Toplamda 24 saat süren ve 12 dersten oluşan eğitimlere katılan öğrenciler, 3 Mayıs 2017 tarihinde İşletme Fakültesi'nde yapılacak sertifika sınavına girmeye hak kazanacak.

FinLab Finans Laboratuvarı koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sinan Esen, yaptığı açıklamada, öğrencilerden uzun zamandır finansal piyasalarda yatırım konusunda sertifikalı eğitim talebi geldiğini, bu eğitimlerden ilkini ise bu dönem başlatmış olduklarını söyledi.

Öğrencilerin programdan yararlanabilmesi için öncelikle online olarak kayıt olmaları gerektiğini belirten Esen, şöyle konuştu:

'Kapasitenin sınırlı olması sebebiyle öğrencilerimizin derslere gelmeden önce laboratuvar görevlilerinden randevu almalarını istiyoruz. İş Yatırımın sağladığı yeni bir veri tabanı sayesinde hisse senetlerinin geçmişe dönük fiyat ve işlem hacmi verilerini, finans alanında akademik çalışma yapmak isteyen üniversitemiz personeline ve öğrencilerine sunmaya başladık. Bunun için araştırmacılarımızı FinLab'a bekliyoruz.'

Kaynak: AA