Ruhsatsız Sağlık Kuruluşlarına Mühür

Pamukkale Belediyesi, ilçede kupa, sülük tedavisi ve hacamat yaptığı belirlenen ruhsatsız iş yerlerini mühürleyerek kapattı.

Pamukkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde kupa, sülük tedavisi ve hacamat yaptığı tespit edilen sağlık kuruluşlarının vatandaşların şikayetleri ile mercek altına alındığı ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetlendiği belirtildi.

Zabıta ekiplerinin ruhsatı olmayan iş yerleriyle ilgili gerekli işlemleri yaparken İl Sağlık Müdürlüğünün de aynı yerleri inceleyerek halkın sağlığını koruduğuna dikkat çekilen açıklamada, 'Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Zabıta ekipleri ruhsatsız çalışan iş yerlerini mühürleyerek, çalışmalarına izin vermiyor. Ekipler, yaptığı denetimlerde kupa, sülük tedavisi ve hacamat yaptığı belirlenen iş yerlerini inceledi. Ruhsatı olmayan bu iş yerleri mühürlenerek kapatıldı.' denildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in, sağlık konusunda çalışma yapan iş yerlerinin zabıta tarafından denetlendiğini belirttiği açıklamada, 'Son zamanlarda hacamat, sülük ve kupa tedavisi yapan ruhsatsız iş yerleri türedi. Bunlar halkın sağlığına zarar verebilecek türde uygun olmayan ve ruhsatsız olarak çalışıyorlar. Ekiplerimiz denetimlerde uygunsuz olan bu yerleri tespit ederek İl Sağlık Müdürlüğünden ruhsatı yoksa mühürlüyor. Bizim için öncelik halkımızın sağlığı.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA