Prof. Dr. Yıldırım'a İran'dan Ödül

Tahran’da düzenlenen 'Uluslararası Yılın Kitabı Ödül Töreni'nde Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldırım da ödül aldı

İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenen Uluslararası Yılın Kitabı Ödül Töreni'nde, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nimet Yıldırım 'Şehname' adlı eserin çevirisiyle ödüle layık görüldü.

İran devriminin 38'inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Tahran'daki Vahdet Konferans Salonu'nda Uluslararası Yılın Kitabı Ödül töreni gerçekleştirildi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İslami İrşad ve Kültür Bakanı Rıza Salihi Emiri'nin de katıldığı törende, İranlı klasik dönem şairlerinden Firdevsi’nin başyapıtı Şehname adlı eseri Türkçeye çeviren Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldırım da ödüle layık görüldü.

Törende Afgan yazar Muhammed Haşim Kemali'nin 'İslam Ülkelerinde Anayasallaşma: İslam Hukukunun Çağdaş Bir Perspektifi', Almanya'dan Oliver Kahl'ın; 'Sanskrit', İngiltere'den Abbot Timothy Wright'ın; 'Duasız Barış Olmaz' adlı eserleri de ödül aldı.
Kaynak: AA