Azeri Sanatçı Azerin, 15 Temmuz Darbe Girişimini Eserleri İle Anlatıyor

15 Temmuz darbe girişimini Azerbaycan’a ve Türk dünyasına eserleri ile anlatmaya çalışan ses sanatçısı Azerin, "21’inci yüzyılın destanını devlet olarak, halk olarak Türkiye yazdı ve dünyaya mücadelenin ne demek olduğunu, ’bayrak inmez ve ezan dinmez’ cümlesinin ne demek olduğunu bir daha gösterdi" dedi.

Azeri Sanatçı Azerin, 15 Temmuz Darbe Girişimini Eserleri İle Anlatıyor
Azerbaycanlı ses sanatçısı Azerin, İhlas Haber Ajansı muhabirine Başkent’in eşsiz manzarası Mogan Gölü’nde 15 Temmuz adlı eseri hakkında açıklamada bulundu. Azerin, 15 Temmuz’da Türkiye’ye gelişini, demokrasi nöbetlerine katılışını ve sonrasındaki süreçlerde her konserinde, her çalışmasında milli birlik ve beraberliği konu alan eserler yaptığını anlattı. Azerin, sözleri Cengiz Numanoğlu’na ait olan "15 Temmuz" adlı eseri seslendirmekten de büyük gurur duyduğunu belirtti.



"Şerefli tarih"

Azerbaycan halkının 15 Temmuz’da yaşananları çok iyi anladıklarını ve kendi ülkelerinde yaşanıyormuş gibi gördüklerini vurgulayan Azerin, "15 Temmuz’u Azerbaycan halkı daha iyi anlar çünkü buna benzer olayları Azerbaycan Türkleri 19 Ocak 1990 senesinde Rus ordusunun Azerbaycan’a girmesiyle yapılan katliamda yaşadı. Biz de o tarihe ‘şerefli tarih’ diyoruz, çünkü o tarihten sonraki dönemde Azerbaycan Cumhuriyeti yeniden kuruldu. O yüzden 15 Temmuz’da yaşanan olaylar bize yabancı gelmedi. Ben o gün Bakü’deydim, halkımız çok büyük heyecanla izledi olanları ve kimse uyumadı. Hemen menajerime ’gitmemiz lazım’ dedim ve ertesi gün kendimi Türkiye’de buldum, demokrasi nöbetlerine katıldım ve halkın yanında olmak istedim. Burada Türk halkı büyük bir destan yazdı, 21’inci yüzyılın destanını devlet olarak, halk olarak Türkiye yazdı ve dünyaya mücadelenin ne demek olduğunu, ’bayrak inmez ve ezan dinmez’ cümlesinin ne demek olduğunu bir daha gösterdi" ifadelerini kullandı.

"Biz bir millet, iki devletiz"

Azerbaycan olarak her zaman Türkiye’nin yanında olup, desteklediklerini belirten Azerin, "Türkiye’nin ayakta güçlü durması, Türk-İslam dünyası için çok önemlidir. Bu konuda da her zaman olduğu gibi Azerbaycan olarak biz Türkiye’ye desteğiz ve yanındayız. Türkiye sadece benim değil, dünyada yaşayan bütün Türklerin vatanı, bu yüzden 15 Temmuz’da yaşananları sadece Türkiye değil tüm İslam dünyasının bilmesi lazım. Ben de bir sanatçı olarak bu konuda bir katkı sağlamak istedim, çalıştığım Nüvaz Müzik Şirketi’yle birlikte 15 Temmuz eserini ortaya çıkardık. Eserin sözleri Cengiz Numanoğlu’na aittir. Halkımız bu eseri değerlendirdi ve iyi tepkiler aldık, teşekkürler karşısında ben de, ‘bu bizim borcumuzdur’ diyorum. Ben daha öncesinde TSK ile konserler yaptım, PKK ile mücadele bölgesinde ve Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde, Harp Okullarımda ve Azerbaycan’da da askerlerimize konserler yaptım. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek, en yakın konserimiz 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde TSK’nın daveti ile yapılacak olan konserimizdir. Daha sonrasında ise konserlerimiz İstanbul’da devam edecek. Son olarak şunu eklemek istiyorum; biz ayrılmaz bir bütünüz. Biz bir millet, iki devletiz, bundan sonra da yan yana olacağız. Daima Türkiye’nin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA