Modern İpek Yolu Tur Paketi Projesi

Türk Keneşi'nin tur paketi projesi ile 1 milyon turistin ağırlanması amaçlanıyor.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (Türk Keneşi) bu yıl başlatacağı Modern İpek Yolu Tur Paketi ile 1 milyon turistin ağırlanması hedefleniyor.

Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Abzal Saparbekulı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Keneşi’nin iki yıldır üzerinde çalıştığı tur paketi projesinin son aşamaya geldiğini belirterek, bu ay tur operatörleriyle bakanlıklardan temsilcilerin katılacağı toplantıda programın onaylanacağını söyledi.

Mayısta ilk tanıtım seyahatlerinin düzenleneceğini aktaran Saparbekulı, ulusal havayolları şirketlerinden indirimli uçak biletlerinin alınmasından sonra tur paketlerinin uluslararası piyasada satılmaya başlanacağını dile getirdi.

Saparbekulı, 'Proje kapsamında 2023 yılına kadar 1 milyon turistin bu tur paketinden faydalanması hedefleniyor. Bu hedefi tutturma yolunda çalışma yaparsak, hem üye ülkelerimize hem de bölgede yaşayanlara büyük katkısı olacaktır.' dedi.

Abzal Saparbekulı, toplam 14 günlük tur kapsamında Türkiye’de Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Azerbaycan’da Gence, Şeki ve Bakü, Kazakistan’da Almatı, Taraz, Türkistan, Kırgızistan’da da İpek Yolunun geçtiği Toktogul ve Isık Göl'ün gezileceğini kaydetti.

Kaynak: AA