Kocaeli'de Silahlı Soygun Güvenlik Kamerasında

Gebze ilçesinde elektronik eşya mağazasında gerçekleştirilen silahlı soygunla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı Zanlıların mağazanın güvenlik görevlilerini kelepçeledikten sonra kapı kilidini kırmaları ve ardından telefonlarla birlikte mağazadan kaçmaları kameralara yansıdı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir elektronik mağazasında kar maskeli silahlı soygun, güvenlik kameralarına yansıdı. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

İlçedeki elektronik eşya mağazasına gelen 3 şüpheli, mağazanın önündeki 2 güvenlik görevlisini plastik kelepçeyle etkisiz hale getirdi. Daha sonra mağazanın kilidini kırarak içeriye giren kar maskeli şüpheliler, 34 cep telefonunu alarak olay yerinden kaçtı.

Şüpheliler tarafından kelepçelenen güvenlik görevlilerinin seslerini duyan vatandaşlar, polise haber verdi.

Mağazaya gelen polis ekipleri, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen polisler, zanlıların Murat Ö, Gökhan T, Coşkun Ç. olduğunu belirledi.

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde operasyon düzenleyen Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli Murat Ö, Gökhan T. ve Coşkun Ç. ile çalıntı telefonlar için sahte fatura düzenlediği iddia edilen Abdullah P'yi bir otoparkta araca bindikleri sırada gözaltına aldı.

Şüphelilerin aracında yapılan aramada 18 cep telefonu, 1 pompalı tüfek ve 19 bin lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan Murat Ö, Gökhan T. ve Coşkun Ç. tutuklanırken, Abdullah P. ise serbest bırakıldı.

Öte yandan, zanlıların söz konusu elektronik eşya mağazasında güvenlik görevlilerini kelepçeledikten sonra kapı kilidini kırmaları ve ardından telefonlarla mağazadan kaçmaları ile polis ekiplerinin Sultanbeyli'deki bir otoparkta yaptıkları operasyon güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaynak: AA