Kırıkkale Belediyesinde Ortam Ölçüm Analizi Yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen firma tarafından Kırıkkale Belediyesi iç ve dış birimlerinde ortam analizi yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında çalışma ortamındaki kişisel maruziyetler ile çalışma ortamına yönelik fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkenlerle ilgili iş hijyeni ölçüm, test ve analizinin yapıldığı belirtildi.

İş yeri ortamında çalışanların maruz kaldığı risklerin belirlenmesi için gerekli iş hijyeni ölçüm, test ve analizlerin yetkili firma tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Belediyemiz itfaiye, zabıta gibi birimlerimizde ses ölçüm analizi yapılarak çalışan personelimizin iş sağlığı ve güvenliği için testler gerçekleştirildi. Aydınlatma yeterliliği, termal konfor gürültü, toz, gibi testler ayrı ayrı birimlerimizde yapıldı. Personelimizin üzerine cihazlar takılarak, ölçümler yapıldı. Bu testler sonrasında çalışanları iş yerinde bulunan, kullanılan, ortaya çıkan veya herhangi bir şekilde işlem gören maddelerin ve çalışma ortam koşullarının zararlı etkilerinden korumak zorunda olacak.'

Kaynak: AA