Kadın Yöneticilere Verdiği Önem MTSO'ya Ödül Getirdi

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), bünyesinde yer verdiği kadın yöneticiler dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından olarak ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne layık görüldü.

Kadın Yöneticilere Verdiği Önem MTSO'ya Ödül Getirdi
Bünyesinde faaliyet gösteren çalışanlarda orta düzey yönetim kadrosunun yüzde 27’si, üst düzey yönetim kadrosunun yüzde 45’i ve genel yönetim kadrosunun ise yüzde 36’sı kadın yöneticilerden oluşan MTSO’ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğine gösterdiği duyarlılık dolayısıyla teşekkür belgesi verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi kapsamında başta işverenler olmak üzere tüm birimlerde bilinç ve duyarlılığın artırılması adına her yıl düzenli olarak ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ veriliyor. Bu yıl MTSO da iş hayatında kadına verdiği desteklerle ödüle aday oldu. MTSO’nun konuyla ilgili olarak hazırladığı raporun incelenmesi sonrasında 26 Ocak 2017’de Ankara’da düzenlenen törenle MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ile MTSO Kalite ve Akreditasyon Müdürü Elif Gökçay Bilici, Oda adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan teşekkür belgelerini aldı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri giderilmeden ekonomik ve toplumsal kalkınmanın mümkün olmayacağı ilkesinden hareketle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Çalışanları arasında kilit karar alıcıların kadın olmasının Odayı daha ileriye götüreceğine inandıklarını vurgulayan Aşut, “Özellikle düşük oranlı kadın istihdamı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesinde ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında önemli bir engel olarak ortaya çıkmaktadır. Günümüzde, kadınlar ve erkekler arasında istihdama katılım ve çalışma yaşamındaki imkanlardan yararlanma konularındaki eşitsizliğin giderilmesi, kadınların güçlenmesi açısından öncelik oluşturmaktadır. İçel Ticaret ve Sanayi Odası olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğine gösterdiğimiz ilgi, kadın istihdamıyla sınırlı değil. Odamız, kadın istihdamına ve eğitime verdiği önem yanında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak amacıyla kurulan Kadın Girişimciler Kurulu kapsamında oluşturulan İçel Kadın Girişimciler Kurulu faaliyetlerine de önemli destekler vermektedir. Meslek Komitelerinde yer alan kadın üyelerimizin sektörleri ile ilgili yaptığı çalışmalar ve İçel Avrupa Birliği Bilgi Merkezinin kadına yönelik şiddet kapsamında yıl içerisinde yapmış olduğu faaliyetler de bu alandaki önemli çalışmalarımız arasında gösterilebilir” dedi.

Kaynak: İHA