Filmden Etkilendiler Tugaya Mektup Yolladılar

Niğde’de Dağ-2 filmimi izleyen öğrenciler Hakkari-Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı’na mektuplarla birlikte yöresel ürünlerden oluşan kuru gıda gönderdi.

Filmden Etkilendiler Tugaya Mektup Yolladılar
Niğde’nin merkeze bağlı Gümüşler Kasabasında bulunan Şehit Nail Akdoğan Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emine Gülmüş; öğrencilerin Dağ-2 filminden etkilenmesinin ardından askerler ile öğrenciler arasında bir gönül bağı oluşturmak için Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığında görevli askerlere mektup yazıp gönderdiler.

Mektupları alan Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay tarafından her öğrenciye teşekkür mektubu, askerlerin yazdığı mektup ve askerlerin mektupları okuma anları da fotoğraflanarak okula ulaştırdı. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emine Gülmüş, gelen mektupları öğrencilere dağıttı.

Mektupları okuyan öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

"Çocuklarımıza vatan sevgimizi daha iyi nasıl verebiliriz kaygısını taşıyorduk"

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emine Gülmüş: “Bizler öğrencilerimizi Dağ-2 filmine götürdük. Bu filmin ardından öğrencilerimiz çok duygulandılar. Asker kardeşlerimize Mehmetçik ağabeylerine göndermek için bu duygularını mektuba dökmelerini istedik. Onlar da seve seve kabul ettiler mektup yazdılar. Mektuplarla beraber hediyeler göndermek istedik. Kayısı kurusu, ceviz yöresel yiyeceklerden bir koli hazırladık. Mektubu da kolilerin içine koyduk. Koli ulaştıktan sonra hemen bize geri dönüş yapıldı. Bize cevaben mektuplar geleceği söylendi. Mektuplar gelince öğrencilerimize dağıttık. Öğrencilerimiz çok sevindiler. Çok duygu dolu anlar yaşadık. Birçok öğrencimiz okurlarken ağladılar. Böyle bir proje gerçekleştirmekten dolayı ben de çok gurur duydum, Öğrencilerimiz adına” dedi.

Okul Müdürü Ramazan Koyuncu ise: “Özellikle 15 Temmuzdan sonra çocuklarımıza vatan sevgimizi daha iyi nasıl verebiliriz kaygısını taşıyorduk. Daha sonra Dağ-2 filmine öğrencilerimizi gönderdik. Daha sonra bu duyguları daha iyi yaşayabilmeleri için mektup yazmalarını istemiştik. Ve bunlarla beraber hediyelerde gönderdik. Gelen cevaplar çok güzel özellikle tabur komutanımızın cevapları çok güzeldi. Özellikle de Hakkari Çukurca da askerlerimizin bizi selamlamaları bizi daha da duygulandırdı” diye konuştu.

Kaynak: İHA